Bezoek onze winkel in Oldeberkoop! U kunt hier natuurlijk ook op afspraak uw bestelling afhalen
0
Winkelwagen
€ 0,00
5 handigheidjes in de keuken

  Rowan Blom     02-03-2016     Reacties (0)

5 handigheidjes in de keuken      Wist u dat u waarschijnlijk veel meer tijd in de keuken kwijt bent dan daadwerkelijk nodig is? Er zijn heel wat tricks om bepaalde voedingsmiddelen sneller te bereiden. In dit artikel laten we 5 handigheidjes zien die u in de keuken kunt gebruiken om tijd te besparen en het koken iets simpeler te maken.
     

Ei pellenZaadjes uit chilipeper halenKnoflook pellenKersen ontpitten zonder ontpitterLimoen snijden en uitknijpen

Lees meer

Creatief met houten keukengerei: 4 geweldige ideen!

  Rowan Blom     24-02-2016     Reacties (0)

Creatief met houten keukengerei: 4 geweldige ideen!

Houten keukengerei is natuurlijk al prachtig van zichzelf, maar het kan ook leuk zijn om het nog iets meer op te fleuren. Er zijn verschillende manieren om iets creatiefs te maken van uw houten keukengerei. Hieronder ziet u vier manieren om uw keukengerei te pimpen.

Verven

Wilt u uw houten keukengerei opvrolijken met een mooi kleurtje? Zet het dan gedeeltelijk in de verf! U kunt verschillende tinten van een bepaalde kleur gebruiken, maar u kunt natuurlijk ook elk keukenproduct in een andere kleur verven. Het is in ieder geval helemaal niet moeilijk om dit te doen. U hoeft enkel een stukje tape te plakken op de grens van het gedeelte dat niet geverfd moet worden en vervolgens doopt u het andere gedeelte in de verf. Zorg er wel voor dat u de verf goed laat drogen.

Washi tape

Als u het houten keukengerei verschillende kleuren wilt geven, is het vaak gemakkelijk om gebruik te maken van washi tape. Dit tape kunt u in verschillende kleuren kopen en op diverse plaatsen op het keukengerei plakken. Het werkt dus heel eenvoudig en u kunt het ook zo weer verwijderen als u niet tevreden bent!

Houtbrander

Wat dacht u van een leuke boodschap op uw houten keukengerei? Of wilt u er zelf een tekening op maken of bijvoorbeeld ruitjes of streepjes? Dat kan allemaal met een houtbrander! U hoeft er alleen maar één in huis te halen en vervolgens kunt u direct gaan tekenen. Zorg er wel voor dat u dit in één keer goed doet, want het is niet meer te verwijderen.

Strikjes

Het is niet handig om blijvend strikjes op uw keukengerei te bevestigen, want dit gaat er natuurlijk zo weer vanaf. Wel kunt u voor een diner met familie of vrienden een strikje om het houten bestek wikkelen. Dit ziet er heel leuk en luxe uit en met een persoonlijk kaartje aan het strikje maakt u het helemaal af!

Lees meer

Brussels initiatief: caravankeuken met voedseloverschotten

  Rowan Blom     10-02-2016     Reacties (0)

Brussels initiatief: caravankeuken met voedseloverschotten

Tegenwoordig wordt er een heleboel voedsel weggegooid. Kijk maar eens naar wat u thuis allemaal zelf in de prullenbak gooit, maar denk vooral aan de producten die bij winkels, restaurants en op markten in de vuilnisbakken verdwijnen. Heel veel voedsel kan vaak nog wel degelijk worden gegeten, maar is volgens onze waarden ‘niet meer vers genoeg’. Initiatiefnemers in Brussel willen de bevolking alert maken op het weggooien van voedsel met hun caravankeuken Recup’Kitchen.

Het idee

De initiatiefnemers willen voedingsmiddelen inzamelen die nog perfect bruikbaar zijn, maar anders wel zouden worden weggegooid. Ze halen onder andere voedsel op die overblijft op de Brusselse markten. Van het voedsel worden vegetarische bio gerechten gemaakt en de prijs wordt aangepast aan het budget van de koper. De Brusselse bevolking kan zo op een voordelige manier gezonde gerechten kopen en tegelijkertijd voedselverspilling tegengaan. De caravankeuken zal gerechten te koop aanbieden in diverse wijken in het noorden van Brussel.

Bekendmaking

Op een grote bakfiets hebben de initiatiefnemers hun project aan de inwoners van Brussel bekendgemaakt. Tijdens de bekendmaking deelden ze ook al een pastinaakgerecht en wortelsoep uit aan de omstanders. Deze gerechten waren gemaakt van voedseloverschotten die eerder die dag waren opgehaald op een Brusselse markt.

Crowdfunding

Om de caravankeuken te financieren is er door de organisatoren een crowdfundingactie opgestart. Het is de bedoeling om hiermee zevenduizend euro in te zamelen. Met dit bedrag kan de caravan met behulp van duurzame materialen worden omgetoverd tot een goed werkende mobiele keuken.

Lees meer

Eten met een zandloper voorkomt overgewicht bij kinderen

  Rowan Blom     25-01-2016     Reacties (0)

Eten met een zandloper voorkomt overgewicht bij kinderen

Langzamer eten kan ervoor zorgen dat we minder grote hoeveelheden eten. Dit komt doordat het ongeveer vijftien minuten duurt voordat de hersenen het signaal krijgen dat we vol zitten. U kunt dus achter elkaar door blijven eten, terwijl u eigenlijk vijftien minuten daarvoor al vol zat. Overgewicht kan dus worden voorkomen door langzamer te eten en uit recent onderzoek is gebleken dat eten met een zandloper overgewicht bij kinderen kan voorkomen.

Onderzoeksresultaten

Het onderzoek werd gehouden onder 54 kinderen die tussen de 6 en 17 jaar oud waren. Onderzoekers uit Mexico en Californië zijn hier jarenlang mee bezig geweest. Alle kinderen kregen adviezen om gezond te eten, maar de helft van de groep kreeg een zandloper bij het eten. Deze zandloper liep 30 seconden en gedurende deze tijd moesten de kinderen blijven kauwen. Daarna mochten ze pas weer een nieuwe hap noemen. En wat bleek? Het gewicht van de groep kinderen die met een zandloper aten was na een jaar afgenomen, terwijl het gewicht van de andere groep juist was gestegen.

Afvallen door te eten met een zandloper?

Als eten met een zandloper overgewicht bij kinderen voorkomt, kan het dan ook helpen bij het afvallen? Bij volwassenen is er nog geen onderzoek gedaan, maar theoretisch gezien zou eten met een zandloper zeker voor gewichtsverlies kunnen zorgen. Misschien vindt u het niet fijn om bij elke maaltijd een zandloper in de gaten te moeten houden, maar u kunt wel proberen langzamer te eten. Voordeel hiervan is ook dat u elke hap bewust proeft!

Lees meer

Gezond eten en toch low budget

  Rowan Blom     14-01-2016     Reacties (0)

Gezond eten en toch low budget

Het is lang niet altijd even gemakkelijk om gezond te eten. We pakken toch vaak tussendoor weer een snelle snack. En het lijkt ook wel alsof gezond eten duurder is, waardoor de meesten toch liever voor een ongezonde maaltijd kiezen. Gezond eten hoeft echter helemaal niet duur te zijn! Hieronder vindt u vijf tips om gezond en toch low budget te eten.

Kook uw voorraadkasten leeg

Een belangrijk punt om mee te beginnen als u gezond wilt eten en niet zoveel te besteden heeft: uw voorraadkasten leeg koken! We hebben vaak heel wat voedingsproducten in ons huis liggen, maar meestal weten we niet eens precies wat er ligt. Uiteindelijk raken de producten over datum en moeten we het weggooien. Zonde natuurlijk! Kijk daarom eens in de zoveel tijd eens wat er allemaal in uw voorraadkasten ligt en bedenk een aantal gerechten die u met deze producten kunt koken. Zo voorkomt u het weggooien van voedsel en hoeft u ook voor even niet zoveel in te slaan!

Koop groenten en fruit op de markt

De markt is eigenlijk altijd al goedkoper geweest en dat is nu nog steeds zo! Hier kunt u dan ook het beste uw groenten en fruit inslaan. Aan het einde van een zaterdagmiddag kunt u het vaak zelfs voor nog een voordeligere prijs meenemen!

Kook gerechten waar u langere tijd van kunt eten

Als u ervoor kiest om een groot gerecht te maken, hoeft u vaak minder restjes weg te gooien. Ook is het vaak goedkoper om grootverpakkingen in te slaan. Daarom is het een goed idee om grote gerechten te koken waar u langere tijd van kunt eten. Dit is ook nog eens een stuk gemakkelijker. Eventueel kunt u ook een deel van het gerecht invriezen, zodat u het gerecht bijvoorbeeld een week later weer kunt eten.

Begin een moestuin

Als u echt goedkoop uit wilt zijn wat betreft groenten en fruit, kunt u het beste een moestuin beginnen. U kunt voor langere tijd van de groenten en fruitsoorten in uw moestuin eten en het voedsel is ook nog eens helemaal vers (en waarschijnlijk onbespoten)! Heeft u geen ruimte voor een moestuin? Dan kunt u ook een aantal plantjes kweken in de vensterbank.

Let op de aanbiedingen

Nederlanders letten vaak wel op de aanbiedingen, maar toch maken we hier meestal nog niet voldoende gebruik van. Kijk elke week welke aanbiedingen er zijn bij verschillende supermarkten en stel aan de hand hiervan uw weekmenu vast. Koop ook direct groot in, zodat u langere tijd met de voedingsproducten toe kunt.

Lees meer| Meer

Over ons

Tapasplanken.nl is de webshop op het gebied van olijfhouten producten. U kunt de producten eenvoudig online bestellen. De meeste producten leveren wij uit voorraad. Heeft u specifieke wensen? Neemt u dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Onze winkel

Wilt u liever de producten eerst bekijken voordat u ze aanschaft? Neemt u dan een kijkje in onze winkel. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop