Bezoek onze winkel in Oldeberkoop! U kunt hier natuurlijk ook op afspraak uw bestelling afhalen
0
Winkelwagen
€ 0,00
Tapas eten in Spanje: een ware belevenis

  Rowan Blom     05-04-2016     Reacties (0)

Tapas eten in Spanje: een ware belevenis      


 

Wilt u weten hoe het is om tapas te eten in Spanje? Veel mensen vinden het echt een ware belevenis: heerlijke hapjes, een knusse sfeer en veel gezelligheid. Bekijk de video hieronder om een indruk op te doen van de sfeer in de tapas restaurants in Spanje.





 

Lees meer

3 verrukkelijke tapas recepten voor de lente

  Rowan Blom     23-03-2016     Reacties (0)

3 verrukkelijke tapas recepten voor de lente      



De lente is weer begonnen en het is dus tijd voor lekkere, frisse lente gerechten. Nodig uw familie en vrienden uit en verras ze met een heerlijke tapas maaltijd. Doe inspiratie op met deze 3 verrukkelijke tapas recepten voor de lente. De recepten zijn bedoeld voor 10 hapjes.





 

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en walnoot


Ingrediënten

• 5 plakken roomboterbladerdeeg uit de diepvries
• 8 walnoten
• 1/2 appel
• 10 theelepels honing
• 1 eidooier
• 1 bakje kaaskruimels (of verkruimel 100 gr geitenkaas)

 
Bereidingswijze
 

1. Leg de bladerdeegplakken los van elkaar op een dienblad of snijplank om te ontdooien.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
3. Kraak de noten en stamp de walnoten fijn met een vijzel met stamper.
4. Schild appel en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens de helft van de appel in kleine blokjes.
5. Meng de stukjes appel met de walnoten en de kaaskruimels.
6. Snijd de bladerdeegplakken diagonaal door midden.
7. Bedek de helft van elke driehoek bladerdeeg met één eetlepel appelmengsel.
8. Vouw de bladerdeegplakken vervolgens dicht.
9. Klop de eidooier en smeer hiermee de bovenkant van de bladerdeeghapjes in.
10. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de hapjes hierop.
11. Zet de bakplaat in de oven en bak de tapas hapjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Kleine kipspiesjes met ananas en basilicum


Ingrediënten
 

• 200 gram kipfilet
• 1/2 ananas (vers of uit blik)
• 10 zongedroogde tomaatjes
• 1 teentje knoflook
• 50 milliliter citroensap
• 1/2 eetlepel olijfolie
• 1/2 eetlepel honing
• 1/2 theelepel paprikapoeder
• 1/2 theelepel gedroogde basilicum
• 10 blaadjes basilicum
• Zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze
 

1. Snijd de knoflook fijn en meng dit met citroensap, olijfolie, honing, gedroogde basilicum, paprikapoeder en peper en zout.
2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en marineer deze in het mengsel. Laat dit een uur lang zo staan.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hier de gemarineerde kip op.
5. Plaats de bakplaat in de oven en bak de stukjes kipfilet in ongeveer 15 minuten mooi bruin.
6. Haal de kip uit de oven en laat het afkoelen.
7. Prik de stukjes kip en de zongedroogde tomaatjes op de cocktailprikkers.
8. Snijd de halve ananas in 10 blokjes en prik deze ook op de cocktailprikkers.
9. Maak de hapjes af met de blaadjes basilicum en serveer.

Bruschetta met spinaziespread en parmaham


Ingrediënten
 

• 2 ciabatta broden
• 75 gr spinazie
• 100 gr geitenkaas met honing
• 100 ml zure room
• 5 plakken parmaham
• 1 klein sjalotje
• 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
• Olijfolie
• Peper en zout naar smaak

 
Bereidingswijze
 

1. Hak de spinazie fijn met behulp van een keukenmachine (of bij spinazie uit de diepvries: laat het ontdooien en uitlekken).
2. Snijd het sjalotje in kleine stukjes en meng dit samen met de zure room door de spinazie.
3. Prak de geitenkaas en mix dit vervolgens ook met het spinaziemengsel.
4. Gebruik peper en zout om de spinaziespread op smaak te brengen.
5. Snijd de broden in 10 dikke plakken en bestrijk de bovenzijden met wat olijfolie.
6. Bak de bruschetta’s in de oven, in de pan of onder de grill tot ze krokant zijn.
7. Bestrijk de plakken ciabatta met een dikke laag spinaziespread.
8. Snijd de plakken parmaham in tweeën en leg de plakken vervolgens bovenop de bruschetta’s.
9. Bestrooi de broodjes gelijkmatig met de pijnboompitten en wat tuinkers ter garnering.

 
Eet smakelijk!

Lees meer

5 handigheidjes in de keuken

  Rowan Blom     02-03-2016     Reacties (0)

5 handigheidjes in de keuken      



Wist u dat u waarschijnlijk veel meer tijd in de keuken kwijt bent dan daadwerkelijk nodig is? Er zijn heel wat tricks om bepaalde voedingsmiddelen sneller te bereiden. In dit artikel laten we 5 handigheidjes zien die u in de keuken kunt gebruiken om tijd te besparen en het koken iets simpeler te maken.




     

Ei pellen



Zaadjes uit chilipeper halen



Knoflook pellen



Kersen ontpitten zonder ontpitter



Limoen snijden en uitknijpen

Lees meer

Creatief met houten keukengerei: 4 geweldige ideen!

  Rowan Blom     24-02-2016     Reacties (0)

Creatief met houten keukengerei: 4 geweldige ideen!

Houten keukengerei is natuurlijk al prachtig van zichzelf, maar het kan ook leuk zijn om het nog iets meer op te fleuren. Er zijn verschillende manieren om iets creatiefs te maken van uw houten keukengerei. Hieronder ziet u vier manieren om uw keukengerei te pimpen.

Verven

Wilt u uw houten keukengerei opvrolijken met een mooi kleurtje? Zet het dan gedeeltelijk in de verf! U kunt verschillende tinten van een bepaalde kleur gebruiken, maar u kunt natuurlijk ook elk keukenproduct in een andere kleur verven. Het is in ieder geval helemaal niet moeilijk om dit te doen. U hoeft enkel een stukje tape te plakken op de grens van het gedeelte dat niet geverfd moet worden en vervolgens doopt u het andere gedeelte in de verf. Zorg er wel voor dat u de verf goed laat drogen.

Washi tape

Als u het houten keukengerei verschillende kleuren wilt geven, is het vaak gemakkelijk om gebruik te maken van washi tape. Dit tape kunt u in verschillende kleuren kopen en op diverse plaatsen op het keukengerei plakken. Het werkt dus heel eenvoudig en u kunt het ook zo weer verwijderen als u niet tevreden bent!

Houtbrander

Wat dacht u van een leuke boodschap op uw houten keukengerei? Of wilt u er zelf een tekening op maken of bijvoorbeeld ruitjes of streepjes? Dat kan allemaal met een houtbrander! U hoeft er alleen maar één in huis te halen en vervolgens kunt u direct gaan tekenen. Zorg er wel voor dat u dit in één keer goed doet, want het is niet meer te verwijderen.

Strikjes

Het is niet handig om blijvend strikjes op uw keukengerei te bevestigen, want dit gaat er natuurlijk zo weer vanaf. Wel kunt u voor een diner met familie of vrienden een strikje om het houten bestek wikkelen. Dit ziet er heel leuk en luxe uit en met een persoonlijk kaartje aan het strikje maakt u het helemaal af!

Lees meer

Brussels initiatief: caravankeuken met voedseloverschotten

  Rowan Blom     10-02-2016     Reacties (0)

Brussels initiatief: caravankeuken met voedseloverschotten

Tegenwoordig wordt er een heleboel voedsel weggegooid. Kijk maar eens naar wat u thuis allemaal zelf in de prullenbak gooit, maar denk vooral aan de producten die bij winkels, restaurants en op markten in de vuilnisbakken verdwijnen. Heel veel voedsel kan vaak nog wel degelijk worden gegeten, maar is volgens onze waarden ‘niet meer vers genoeg’. Initiatiefnemers in Brussel willen de bevolking alert maken op het weggooien van voedsel met hun caravankeuken Recup’Kitchen.

Het idee

De initiatiefnemers willen voedingsmiddelen inzamelen die nog perfect bruikbaar zijn, maar anders wel zouden worden weggegooid. Ze halen onder andere voedsel op die overblijft op de Brusselse markten. Van het voedsel worden vegetarische bio gerechten gemaakt en de prijs wordt aangepast aan het budget van de koper. De Brusselse bevolking kan zo op een voordelige manier gezonde gerechten kopen en tegelijkertijd voedselverspilling tegengaan. De caravankeuken zal gerechten te koop aanbieden in diverse wijken in het noorden van Brussel.

Bekendmaking

Op een grote bakfiets hebben de initiatiefnemers hun project aan de inwoners van Brussel bekendgemaakt. Tijdens de bekendmaking deelden ze ook al een pastinaakgerecht en wortelsoep uit aan de omstanders. Deze gerechten waren gemaakt van voedseloverschotten die eerder die dag waren opgehaald op een Brusselse markt.

Crowdfunding

Om de caravankeuken te financieren is er door de organisatoren een crowdfundingactie opgestart. Het is de bedoeling om hiermee zevenduizend euro in te zamelen. Met dit bedrag kan de caravan met behulp van duurzame materialen worden omgetoverd tot een goed werkende mobiele keuken.

Lees meer



| Meer

Over ons

Tapasplanken.nl is de webshop op het gebied van olijfhouten producten. U kunt de producten eenvoudig online bestellen. De meeste producten leveren wij uit voorraad. Heeft u specifieke wensen? Neemt u dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Onze winkel

Wilt u liever de producten eerst bekijken voordat u ze aanschaft? Neemt u dan een kijkje in onze winkel. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief




Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop