Bezoek onze winkel in Oldeberkoop! U kunt hier natuurlijk ook op afspraak uw bestelling afhalen
0
Winkelwagen
€ 0,00
Twee heerlijke desserts voor na de tapas

  03-04-2019     Reacties (0)

Twee heerlijke desserts voor na de tapas

 

Na aanschaf van een mooie tapasplank jeuken uw handen om een gezellige tapasavond te organiseren. Voor de tapas zelf zult u waarschijnlijk voldoende inspiratie hebben. Een overheerlijke tortilla, patatas bravas, Spaanse gehaktballetjes, spiesjes met vlees of kip, pittige gamba’s of croquetas zijn bovendien zo gemaakt. Om nog maar te zwijgen over de olijven, jamon serrano, chorizo, kaas en het brood die u er bij kunt serveren. Een stuk lastiger is het verzinnen van een dessert die bij de tapas past én niet te ingewikkeld is. Daarom vindt u hieronder twee recepten voor heerlijke desserts die ideaal zijn om te serveren na de tapas. Alle twee de desserts kunt u gemakkelijk van te voren voorbereiden, zodat u op de avond zelf nergens meer aan hoeft te denken. Het enige wat u nog hoeft te doen? De wijn of sangria koud zetten en wat sfeervolle Spaanse achtergrondmuziek uitkiezen!

 

De klassieker: de Spaanse flan

De flan is een echte klassieker in Spanje. Naast dat bijna iedereen het wel lust, is het ook nog eens erg geschikt om indruk mee te maken op uw gasten.


Ingrediënten (voor een taart van ongeveer 10 stukken) 
  • 10 eieren 
  • 2 blikken gecondenseerde melk 
  • 250 ml water 
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 500 gram suiker 
  • 1 eetlepel whiskey 

Mix de eieren, melk, water, vanillesuiker, 250 gram suiker en de whiskey door elkaar met een mixer. Giet het mengsel hierna door een zeef zodat u een egaal mengsel overhoudt. 
Vervolgens gaat u de overige 250 gram suiker karameliseren. Dit doet u door een pannetje met de suiker en een scheut water op hoog vuur te plaatsen. Zodra het water verdampt is, kleurt de suiker bruin. Giet op dit moment nog wat water bij het mengsel en laat dit verdampen tot de karamelsaus dik genoeg is. 
Giet de warme karamelsaus in een cakeblik, en voeg daarna het andere mengsel toe. Zet het cakeblik vervolgens één tot anderhalf uur in de oven (180 graden). Met een satéprikker kunt u kijken of de flan inderdaad klaar is (de prikker moet er droog uitkomen). Laat daarna de flan nog minimaal twee uur in de koelkast staan. Garneer de flan met wat slagroom, aardbeien of frambozen en serveer er een kop koffie bij.

 

Een sensuele chocolademousse met Spaanse likeur

Chocolade en Spaanse likeur. Wie houdt niet van deze hemelse combinatie? Deze chocolademousse met Spaanse likeur is dan ook de perfecte afsluiter van een gezellige tapasavond.


Ingrediënten (voor 4 personen) 
  • 125 ml melk 
  • 250 gram chocolade (puur) 
  • 250 ml slagroom 
  • 3 eiwitten 
  • 1 eetlepel suiker 
  • borrelglaasje met Spaanse likeur (bijvoorbeeld Licor 43 of Tia Maria) 

Breng in een pannetje de melk aan de kook. Zodra de melk kookt haalt u de pan van het vuur en voegt u de chocolade in stukjes toe. Roer dit goed door, net zolang tot de chocolade helemaal gesmolten is. Sla vervolgens in een kom de slagroom stijf en voeg er de likeur aan toe. 
Daarna klopt u in een andere kom de eiwitten op. Zodra dit mengsel bijna stijf is voegt u de suiker toe. Vervolgens klopt u ook dit mengsel stijf. Wacht vervolgens tot de chocolade helemaal afgekoeld is. Daarna voegt u het mengsel met de eiwitten hier aan toe en klopt dit er door. Tot slot klopt u ook voorzichtig het mengsel met de slagroom er door. 
Serveer de chocolademousse in cocktailglazen of mooie kopjes, en zet ze vervolgens minimaal twee uur in de koelkast. Garneer de chocolademousse vervolgens met chocoladesnippers, slagroom of rood fruit en serveer het dessert met een frisse dessertwijn.

Lees meer

Het perfecte cadeau

  23-03-2019     Reacties (0)

Het perfecte cadeau

 

Iedereen kent het dilemma wel: wat geeft u iemand die alles al heeft? Het vinden van een perfect cadeau kan dan ook behoorlijk lastig zijn. Helemaal als u een onvergetelijke indruk wilt maken op uw kritische schoonmoeder, vriend die wel eens in het zonnetje gezet mag worden of uw partner die wél elk jaar weer een leuk cadeau voor u weet uit te kiezen. Kunt u wel wat inspiratie gebruiken voor het vinden van het perfecte cadeau? Wij zetten een aantal tips voor u op een rijtje!

 

Een actief cadeau

Wilt u niet zoals elk jaar aan komen met een afgezaagd bosje bloemen van het tankstation of een doosje zeebanket? Kies dan voor een actief cadeau! Trakteer uw familielid, vriend of partner bijvoorbeeld op een dagje uit of het volgen van een leuke workshop. Een actief cadeau kunt u bovendien zo uitgebreid maken als u zelf wilt. Ga bijvoorbeeld picknicken in het park (uiteraard neemt u de goedgevulde picknickmand en het picknickkleed mee!), of volg een gezellige workshop zoals tapas maken, cocktails mixen of smartlappen zingen. De workshop sluit u vervolgens af met een drankje op een terras of een etentje. Uiteraard kunt u dit actieve cadeau ook geven met meerdere personen. Met een groepje een dagje uit of een workshop volgen is immers nog gezelliger! Let er wel op dat u meteen een datum prikt voor dit uitstapje, anders is de kans groot dat er weinig terecht van komt. Zorg er bovendien dat u het uitje goed voorbereid en regelt, zodat de ontvanger nergens meer aan hoeft te denken en alleen maar hoeft te genieten.

 

Een creatief cadeau

Om een creatief cadeau te kunnen geven hoeft u niet perse over uitzonderlijke talenten te beschikken (al mag het natuurlijk wel!). Het belangrijkste is dat een zelf gemaakt cadeautje uit uw hart komt. Geef bijvoorbeeld een door u zelf geschreven gedicht, of maak een fotocollage die u vervolgens laat afdrukken in een fotoboek of in een mooie fotolijst plaatst. Een ander idee is om uw familielid, vriend of partner te verassen met een door u zelf gemaakt etentje of borrel met borrelhapjes. Bereid dus diegene zijn of haar lievelingshapjes voor, en zorg dat ook alle details kloppen. Maak bijvoorbeeld de tafel mooi op, of breng de hapjes in een picknickmand naar diegene toe. Vergeet ook niet om te zorgen voor wat lekkers te drinken (zelfgemaakte cocktails of een goede wijn) en creëer een feestelijke sfeer met de juiste muziek, vlaggetjes en ballonnen.

 

Een origineel cadeau

Wie houdt er nou niet van lekker eten? Een origineel cadeau geven dat met eten te maken heeft is daarom altijd een goed idee. Geef iemand bijvoorbeeld een origineel kookboek zoals het boek “Heerlijk met olijfolie”. U kunt dit boek bovendien prima geven in een geschenkmandje in combinatie met een verrukkelijke olijfolie en een fles wijn. Zoekt u een cadeautje voor een zoetekauw? Stel dan zelf een mand samen met verschillende koffie- en theesoorten, chocolade en luxe koekjes of gebakjes. Gaat u liever voor een hartige variant? Dan maakt u zelf een mandje vol met tapas- en andere borrelhapjes, een paar speciaal biertjes en een mooie serveerplank. De manden maakt u af door ze op te vullen met confetti, gekleurd zijdevloeipapier en (verse) bloemen. Wij weten zeker dat u met deze zelf in elkaar geknutselde manden een stuk meer indruk zult maken dan met een standaard cadeautje of een boekenbon. Bovendien zijn wij van mening dat u met een actief, creatief of origineel cadeau dat met liefde is uitgekozen, u nooit de plank mis kunt slaan!

Lees meer

Een Mexicaanse borrel organiseren

  12-03-2019     Reacties (0)

Een Mexicaanse borrel organiseren


Uw partner, vrienden of familieleden uitnodigen voor een gezellige borrel is altijd een goed idee. Een borrel wordt bovendien nog leuker als u er een thema aan vast plakt. Wilt u in een zomerse stemming komen bijvoorbeeld omdat het in Nederland guur weer is of omdat de vakantie voor de deur staat? Organiseer dan een heuse Mexicaanse borrel, inclusief lekkere Mexicaanse drankjes, hapjes en sfeer.

 

De lekkerste drankjes

Op een zwoele avond gaat er niks boven een Mexicaanse biertje zoals een Corona of Sol. Echt uitpakken doet u echter door zelf cocktails te maken. Een traditionele Margarita valt bijvoorbeeld bijna altijd wel in de smaak, en kan haast niet mislukken. Verder kunt u met tequila ook allerlei andere cocktails maken zoals de Paloma. Deze cocktail bestaat uit tequila, grapefruit sap en een vleugje limoensap. De Paloma hoort ijskoud te worden gedronken, zorg dus dat u wat ijsblokjes in de vriezer heeft liggen. Vallen de cocktails toch niet in de smaak? Dan kunt u altijd nog wat tequila shotjes met limoen en zout serveren. Wilt u ook een lekker drankje serveren zonder alcohol? Maak dan uw eigen limonade. Dit doet u door 2 limoentjes (inclusief schil maar zonder pitjes) in de blender te mixen met 4 glazen water en een half glas suiker. Schenk vervolgens 4 glazen water in een kan, en mix dit water met het mengsel uit de blender. Voeg vervolgens wat ijsblokjes toe, en serveer de limonade meteen (na een tijdje wordt hij bitter en smaakt de limonade een stuk minder lekker).

 

Mexicaanse borrelhapjes

Bij een Mexicaanse borrel horen uiteraard Mexicaanse borrelhapjes. Deze maakt u gemakkelijk en snel zelf door bijvoorbeeld wraps te beleggen met gehakt, zalm of gegrilde kipfilet. Daarnaast mogen natuurlijk de nacho’s (nacho-chipjes met daarover gesmolten kaas) niet ontbreken op tafel. Voor de rest maakt u waarschijnlijk een goede indruk op uw gasten door zelf een guacamole te maken. Dit doet u door avocado, limoensap en zout naar smaak, een zeer fijn gesneden ui en een eventueel een pepertje fijn te prakken in een vijzel met stamper. De guacamole smaakt heerlijk bij de wraps, maar is ook lekker om op een nacho-chipje, crackertje of stukje vers brood te smeren. Tot slot zijn quesadillas (warme tortillas met gesmolten kaas en eventueel andere ingrediënten zoals tomaat, spinazie en een pepertje), of een gegrilde maiskolf leuk om te serveren tijdens uw Mexicaanse borrel.

 

Een gezellige Mexicaanse sfeer

Nadat u de Mexicaanse drankjes en hapjes klaar heeft, is het tijd om een Mexicaanse sfeer te creëren. Zet bijvoorbeeld Mexicaanse muziek op (een swingende Cumbia, romantische muziek van Marco Antonio Solis en Jesse&Joy of pop van Ha*Ash, Reik of Banda MS). Voor de rest geeft een leuke aankleding uw borrel natuurlijk net dat beetje extra. Verwerk bijvoorbeeld de kleuren van de Mexicaanse vlag (rood, wit en groen) in uw gerechten en aankleding en zorg voor veel fleurige en kleurrijke details zoals vrolijke rietjes, servetten en bloemen. Komen er ook kinderen op uw Mexicaanse borrel? Verras ze dan door zelf een Piñata te maken. Dit doet u door van papier-maché een pop (of dier of stripfiguur) te maken. Voordat u de pop dichtmaakt vult u hem met allerlei verpakte snoepjes. Vervolgens schildert u de pop en hangt u hem op in de tuin (of een andere veilige plek waar niet snel iets kapot geslagen kan worden). De kinderen mogen vervolgens met een honkbalknuppel of stok op de piñata slaan net zolang hij breekt en al het snoep tevoorschijn komt. Plezier is voor zowel de kinderen als de ouders gegarandeerd!

Lees meer

Wat doet u dit jaar in het kerstpakket voor uw medewerkers?

  Karin     03-09-2018     Reacties (0)

Wat doet u dit jaar in het kerstpakket voor uw medewerkers?

Na de zomer moet u serieus gaan nadenken over de kerstpakketten voor dit jaar. Gaat u voor gemakkelijk en bestelt u het bij een bedrijf dat kant-en-klare pakketten levert? Of bent u zo’n creatieve werkgever die graag zelf een pakket samenstelt voor zijn medewerkers? In het laatste geval kunt u bij Tapasplanken.nl een mooie beukenhouten snijplank uitkiezen als basis voor het pakket. Vervolgens kunt u zelf beslissen hoe u het pakket aanvult tot een mooi samenhangend geheel.

Een kerstpakket voor gezellige avonden

Een mooie beukenhouten snijplank of tapasplank valt zeker in de smaak bij uw personeel en relaties. U kunt er een mooi pakket van maken door het aan te vullen met een keuze uit onze olijfolie artikelen en delicatessen. Zo biedt u een compleet pakket voor een gezellige avond. De tapasplank of snijplank kan dan als blijvend onderdeel van het pakket vaker gebruikt gaan worden voor het serveren van een kaasplankje na het diner of heerlijke tapas voor een warme zomeravond op het terras. Het voordeel van tapas is dat u ze kunt maken zoals u dat wilt. Vegetarisch, veganistisch zelfs als u wilt. Maar ook met lekkere vlees- en visgerechten. Tapas serveren betekent dat u het op een gemakkelijke en lekkere manier iedereen naar de zin kunt maken. 
 
Plaats uw bestelling voor de decembermaand op tijd
 
December is traditioneel een drukke maand bij Tapasplanken.nl. Wilt u er zeker van zijn dat u uw bestelling voor uw kerstpakketten op tijd in huis heeft en dat alles wat u wilt bestellen op voorraad is? Wacht dan niet tot het laatste moment en geef uw bestelling tijdig aan ons door. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u ruim voor de feestdagen uw medewerkers en goede relaties kunt verrassen met een mooie serveerplank of tapasplank met de lekkerste delicatessen.

 

Lees meer

Wat is hyginischer: een houten of plastic snijplank?

  13-01-2018     Reacties (0)

Wat is hygiënischer: een houten of plastic snijplank?

 

De meeste mensen vinden het prettiger met een houten snijplank te werken, dan met een snijplank van plastic. Houten snijplanken zien er niet alleen mooier uit dan plastic snijplanken, maar zijn bovendien iets zwaarder en dikker. Dit maakt het snijden gemakkelijker. 


De mensen die toch een plastic snijplank aanschaffen, doen dit doorgaans omdat zij denken dat een houten snijplank niet hygiënisch is. Of dit ook echt het geval is, leest u op deze pagina. Zo leest u hieronder welke snijplank hygiënischer is: de houten snijplank of de plastic snijplank.

Onderzoek: hout is hygiënischer

Veel mensen denken dat plastic snijplanken hygiënischer zijn dan houten snijplanken. Het tegendeel is echter waar. Uit recent onderzoek van de Universiteit van Californië is gebleken dat een houten plank op de lange termijn schoner en hygiënischer is dan een snijplank van kunststof. De onderzoekers vonden simpelweg minder salmonellabacteriën op de houten snijplanken dan op de snijplanken van plastic.

Dit komt omdat de bacteriën op een houten plank niet op het oppervlak blijven liggen: ze verdwijnen onder het hout. Omdat ze in het hout verdwijnen, komen ze niet in uw eten terecht en zijn ze niet schadelijk. Bij een plastic snijplank is dit niet mogelijk. Hier blijven de bacteriën op de plank liggen, waardoor ze bij het snijden in uw eten terecht komen.

Een houten snijplank kopen


Wilt u een houten snijplank kopen? Dan bent u bij Tapasplanken.nl aan het juiste adres. Wij verkopen snijplanken van hoogwaardig olijfhout. Dit hout is erg hard, stevig en goed te onderhouden. Koopt u een van onze snijplanken, dan weet u zeker dat u hier vele jaren goed én hygiënisch mee kunt koken.


Wilt u meer weten over onze olijfhouten snijplanken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de producten in onze online shop.

 

Uw snijplank op de juiste manier gebruiken: 5 tips
 

U heeft onlangs een prachtige snijplank besteld bij Tapasplanken.nl. Uiteraard wilt u deze snijplank op de juiste manier gebruiken, vele jaren lang. Wij geven u graag enkele tips om uw plank op de juiste manier te gebruiken bij het snijden, zodat u er zo lang mogelijk plezier van kunt hebben.

Tip 1: gebruik meerdere snijplanken

Wij raden u aan meerdere snijplanken te gebruiken. Niet omdat onze snijplanken niet lang mee gaan als u deze iedere dag gebruikt, maar simpelweg omdat dit hygiënischer is. Zeker voor vlees is het beter een aparte snijplank te gebruiken. Door een aparte snijplank te gebruiken voor het snijden van vlees, weet u zeker dat de bacteriën in het rauwe vlees niet in uw andere voedingsmiddelen kunnen komen.

Tip 2: maak uw snijplank goed schoon

Uw houten snijplank van Tapasplanken.nl gaat langer mee als u deze goed schoonmaakt na gebruik. Ook als er geen gebruikssporen te zien zijn op de plank, is het verstandig de snijplank even schoon te maken. Zeker na het snijden van vlees en vis is het reinigen van de plank erg belangrijk.

Tip 3: zet de snijplank rechtop

Heeft u uw snijplank schoongemaakt en is de plank nu een beetje nat? Zet de plank dan rechtop om hem volledig te laten drogen. Zet u de plank rechtop, dan is de snijplank een minder aantrekkelijke omgeving voor bacteriën. Ook is de plank in dit geval sneller droog.

Tip 4: gebruik een citroen om geurtjes te verwijderen

Zijn er vieze geurtjes in uw houten snijplank getrokken? Dan is het helemaal niet nodig een nieuwe snijplank te bestellen. U kunt de vieze geurtjes gewoon verwijderen door met een halve citroen over de plank heen te wrijven.

Tip 5: zet uw snijplank nooit in de vaatwasser

Tot slot is het belangrijk om te weten dat u uw houten snijplank van Tapasplanken.nl nooit in de vaatwasser mag reinigen. Doet u dit wel, dan raakt het hout beschadigd. Zo kan uw houten snijplank lelijk krom trekken. Was uw snijplank handmatig en de plank gaat vele jaren mee.

Lees meer



| Meer

Over ons

Tapasplanken.nl is de webshop op het gebied van olijfhouten producten. U kunt de producten eenvoudig online bestellen. De meeste producten leveren wij uit voorraad. Heeft u specifieke wensen? Neemt u dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Onze winkel

Wilt u liever de producten eerst bekijken voordat u ze aanschaft? Neemt u dan een kijkje in onze winkel. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief




Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop