Bezoek onze winkel in Oldeberkoop! U kunt hier natuurlijk ook op afspraak uw bestelling afhalen
0
Winkelwagen
€ 0,00
Geef je moeder een prachtige tapasplank cadeau!

  Karin     23-10-2015     Reacties (0)

Geef je moeder een prachtige tapasplank cadeau!

Geef je moeder een prachtige tapasplank cadeau!


Aankomende zondag is het alweer moederdag. Tijd om je moeder eens helemaal in het zonnetje te zetten. Weet jij nog niet wat je haar cadeau gaat doen? Geef haar dan een prachtige tapasplank van Tapasplanken.nl cadeau!

 

Duurzame tapasplanken gemaakt van puur olijfhout


De houten snijplanken van Tapasplanken.nl zijn gemaakt van puur olijfhout. Bij de productie is ervoor gezorgd dat de vorm en tekening van de olijfboom behouden zijn gebleven, waardoor elke tapasplank helemaal uniek is. Het is dan ook een exclusief cadeau dat ook nog eens zeer duurzaam is.


Olijfhouten keukenproducten


In onze collectie vind je niet alleen houten snijplanken, maar ook andere keukenproducten die zijn vervaardigd uit olijfhout. Zo kun je een mooie schaal en een slacouvert bestellen of maak een leuk pakketje van een houten spatel en mooie onderzetters.


Kies uit de cadeaus van Tapasplanken.nl


Uiteraard hebben wij ook zelf mooie geschenken samengesteld. Deze gift sets vind je op onze cadeau pagina. Je kunt bijvoorbeeld een setje met een tapasplank, 2 soorten olijfolie en een receptenboek bestellen, maar je kunt eveneens kiezen voor een olijfhouten broodmand met een grote fles extra vierge olijfolie.

Op Tapasplanken.nl vindt iedereen wel het perfecte cadeau voor zijn of haar moeder!

Lees meer

Tapas in het hart van de samenleving

  Karin     23-10-2015     Reacties (0)

Tapas in het hart van de samenleving

Tapas in het hart van de samenleving


Het Baskische gebied is uniek in zijn soort, zowel door haar inwoners als natuur en historie. De regio kent zijn bestaan als de bakermat van de Europese beschaving. Baskenland kampt al langere tijd met problemen omtrent bestaansrecht, aangezien zij zich willen losmaken van het grotere Spanje. Dit conflict speelt zich al decennialang af en heeft grote gevolgen gehad op de relatie tussen beide landen. Kijk bijvoorbeeld naar de ETA, een terroristisch netwerk dat haar wortels kent in het Baskenland. Door middel van aanslagen wilden zij duidelijk maken dat het Baskenland niet onder het Spaanse regime wenst te functioneren. Ondanks alle hevige inspanningen binnen het land heerst er ook harmonie. Wat maakt Baskenland zo speciaal vergeleken met de rest van Spanje?

Pinxtos en wijn: dat vindt de lokale bevolking fijn


Loop door een willekeurige stad in de regio en niets laat zich aan de verbeelding over. Baskenland staat al decennia lang bekend als de geboorteplaats van tapas. De hapjes worden in de regio pinxtos genoemd en doen weg van de soortgelijke sushi hapjes uit Japan. In tegenstelling tot tapas fungeren de pinxtos niet alleen als voedingsmiddel, maar wordt de presentatie van het voedsel ook gezien als een belangrijk element. Dit is terug te zien in de grote variatie aan hapjes die zijn ontwikkeld in de loop der jaren.

Tapas in Baskenland


Tapas, en daarmee tapasplanken, staan in het Baskenland al jaren in het hart van de samenleving. Na een lange werkdag in Bilbao verzamelt een grote groep kantoorklerken zich bij de lokale tapasbars. Hier wordt het zakenleven vermengt met een mengelmoes aan beroepen en stromingen. De tapasbars fungeren als sociale ontmoetingsplaats en daarnaast als locatie om te netwerken. Doordat iedereen druk is met socializen en het genieten van een heerlijk wijntje wordt er geen diner gepresenteerd. Als vervanging kiest de lokale bevolking voor pinxtos, een aantal kleinere hapjes die tijdens het drinken worden verorberd.

Borrelen tot in de late uurtjes


De Baskische bevolking borrelt vaak door tot in de laatste uurtjes. In dit tijdsbestek worden herhaaldelijk verschillende pinxtos afgehaald aan de bar. Sommige tapasbars kiezen er zelfs voor om een buffet aan te bieden waar men onbeperkt hapjes kan pakken tijdens de borrel. Bij de bevolking slaat dit nog niet goed gaan, aangezien zij zich liever focussen op kwaliteit dan kwantiteit.

Geschiedenis van de tapas


Deze situatie brengt ons terug naar de roots van tapas, die zich ook bevonden in deze regio. Terwijl koopmannen genoten van hun drank kwam het vaak voor dat er insecten op het glas of in het drinken kwamen. Om dit te voorkomen legde de mannen een stuk brood boven op het glas. Dit fenomeen begon zich door te ontwikkelen en resulteerde in het hedendaagse tapas.

Tapas vakantie


Wanneer u op zoek bent naar complete ontspanning in combinatie met cultuur, een heerlijke klimaat en mooie steden dan is de regio Baskenland de ideale uitvalsbasis. Tijdens uw vakantie in de regio kunt u tevens genieten van fruitige wijnen en de lekkerste, meest doordachte tapashapjes.

Lees meer

Waarom een tapasplank ideaal is voor iedere gelegenheid?!

  Karin     23-10-2015     Reacties (0)

Waarom een tapasplank ideaal is voor iedere gelegenheid?!

Waarom een tapasplank ideaal is voor iedere gelegenheid?!


Een tapasplank is geschikt voor iedere gelegenheid, dit standpunt vloeit voort uit het feit dat deze plank inzetbaar is voor diverse doeleinden. Voorheen werd de plank enkel gebruikt voor de presentatie van tapashapjes, maar dit is al gauw veranderd. Inmiddels lijken de mogelijkheden eindeloos en gebruiken restaurants de snijplanken voor een grote variatie aan toepassingen. Dit artikel bespreekt de leukste, meest innovatieve en veelgebruikte mogelijkheden van de tapasplank.

 

Tapasplank als presentatiemiddel

 

Zoals de naam al doet suggereren is de meest gebruikte toepassing van de tapasplank het presenteren van etenswaar. In het verleden was dit enkel gericht op tapashapjes, zoals vleeswaren en kazen. Tegenwoordig kiezen steeds meer restaurants voor dit presentatiemiddel om hun gerechten te presenteren. Kijkend naar de laatste ontwikkelingen ontstaan er momenteel een hoop burgerrestaurants. Deze kiezen in toenemende mate voor een presentatie door middel van een tapasplank. Dit geeft het gerecht namelijk een robuuste en “oerse” uitstraling, wat het totaalplaatje ten goede komt. Daarnaast zijn er natuurlijk tientallen andere gerecht vormen en mogelijkheden waarbij de tapasplank als presentatiemiddel fungeert.
 

De tapasplank als decoratie


Kijkend naar huidige woontrends bij de grote woonwinkels is te zien dat de tapasplank ook hier zijn intrede doet. De uitwerking ligt namelijk in het feit dat de tapasplank gebruikt wordt als decoratiemiddel. Op de plank worden meerdere ornamenten geplaatst die samen zorgen voor een gezellige en artistieke uitstraling. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld het plaatsen van kaarsen, bloemen en dergelijke op de tapasplank. Deze trend zal zich voorlopig blijven doorzetten, vooral kijkend naar de toekomstige folders van de woonwinkelgiganten.


De tapasplank als snijmiddel


Geen innovatieve of verrassende toepassing, maar wel veel gebruikt. De tapasplank fungeert tevens als een snijplank voor groenten, fruit, vlees en vis. Het snijden op hout is beter dan op plastic. Zo draagt het bij aan een verbeterd gebruikersgemak en is het hygiënischer. Daarnaast is het schoonmaken van een houten plank praktischer.


Het serveren van tapas


Ook deze toepassing komt niet als een verrassing. Toch zijn er een hele hoop variaties waarmee het serveren van tapas gemoeid kan gaan. Zo kan de plank fungeren als onderzetter en kunnen er losse plankjes of bordjes op worden geplaatst. Spanjaarden gebruiken de tapasplanken geheel anders dan de Italianen, daaruit kunnen we concluderen dat het gebruik in ieder land anders is. Het gebruik van de tapasplanken door hippe Nederlanders en Belgen is daarom ook weer anders. Dit zien wij ook terug bij de gebruikers van onze tapasplanken.


Andere toepassingen


Door te kijken op sociale media zoals Instagram zien wij dat er honderden andere mogelijkheden zijn om de planken te gebruiken. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw manier, deel dit onder dit artikel of stuur het naar ons via social media kanalen.


Een blik in de toekomst


Tapasplanken zullen in de toekomst veel meer functies vervullen. Kijkend naar de historie van de planken en het toekomstperspectief zullen de planken niet weg te denken zijn in de samenleving. Kijkend naar Spanje en Italië zijn de planken al decennialang gelinkt aan een heerlijke, relaxte levensstijl.

Lees meer

5 redenen waarom olijfhout zo kostbaar is

  Karin     23-10-2015     Reacties (0)

5 redenen waarom olijfhout zo kostbaar is

5 redenen waarom olijfhout zo kostbaar is


Olijfhout is een prachtig natuurproduct en producten gemaakt van dit hout zijn dan ook erg in trek. Olijfhouten artikelen zijn vaak echter iets duurder dan producten die zijn vervaardigd uit andere houtsoorten. Dat komt doordat dit hout zeer kostbaar is. In dit artikel lees je 5 redenen waarom olijfhout zo kostbaar is.
 

Olijfhout is meer dan 100 jaar oud


Olijfbomen worden pas gebruikt voor het produceren van olijfhout, zodra de bomen geen olijven meer geven. Dit is meestal pas na ruim 100 jaar. Bestel je prachtig olijfhouten keukengerei? Dan betekent dit dat je hout van meer dan een eeuw oud in huis haalt!
 

Het aanbod is beperkt


Er is maar een beperkt aantal olijfbomen dat op dit moment geen olijven meer geeft en kan worden gebruikt voor het produceren van olijfhout. Als we nu nieuwe olijfbomen planten, kunnen we hier pas over 100 jaar olijfhout uit vervaardigen. Voor de productie van andere houtsoorten worden vaak speciaal bossen aangelegd, waarbij er met bepaalde middelen voor wordt gezorgd dat deze bomen zo snel mogelijk groeien. Dit wordt niet gedaan voor de productie van olijfhout en het aabod is daarom beperkt en het product blijft uniek.

100% natuurlijk


Olijfhout is een houtsoort dat 100% natuurlijk is. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, want vaak wordt ervan uitgegaan dat alle houtsoorten helemaal natuurlijk zijn. Maar bedenk eens wat er gebeurt als de grond waarop de bomen groeien wordt bewerkt met middelen die de groei bevorderen. Deze chemische middelen trekken in de bomen, waardoor het hout niet meer geheel natuurlijk is. De bomen groeien wel sneller, maar de kwaliteit van het hout gaat ook achteruit. Olijfhout is 100% natuurlijk en daarom ook van topkwaliteit.
 

Geen beschadiging voor het milieu


Aangezien de groei van olijfbomen niet wordt gestimuleerd met chemische middelen, is het produceren van olijfhout niet slecht voor het milieu. Deze chemische stoffen kunnen namelijk schade aanbrengen aan het milieu en aan de mens zelf. Als u kiest voor olijfhout in plaats van een ander houtsoort, draagt u dus uw steentje bij aan het milieu.
 

Zeer stevig houtsoort


Het hout van olijfbomen is een van de hardste houtsoorten ter wereld. Olijfhouten snijplanken en andere olijfhouten keukenproducten gaan dan ook veel langer mee dan keukengereedschap vervaardigd uit andere houtsoorten. Een tapasplank van dit hout zal bijvoorbeeld minder snel beschadigen als u hier vlees of groenten op snijdt. Olijfhouten keukengerei kan daarom wel heel wat jaren meegaan.
 

Exclusieve olijfhouten keukenproducten op Tapasplanken.nl


Tapasplanken.nl is een klein bedrijf met een passie voor natuurlijke, duurzame producten. In onze collectie vindt u een groot aantal olijfhouten keukenproducten die met zorg worden gemaakt. Dit keukengereedschap is zeer exclusief, omdat geen enkel keukenartikel er hetzelfde uitziet. Er is namelijk bij de productie voor gezorgd dat de vorm en tekening van de olijfboom behouden zijn gebleven, waardoor elk product een andere vorm en tekening heeft. Bent u op zoek naar een exclusief keukenproduct om hapjes te serveren voor uw gasten of wilt u iemand verrassen met een prachtig cadeau? Dan bent u bij Tapasplanken.nl aan het juiste adres!

Lees meer

Tapas: een aanrader voor iedereen

  Rowan     23-10-2015     Reacties (0)

Tapas: een aanrader voor iedereen

Tapas: een aanrader voor iedereen


Er zijn echt duizenden verschillende restaurants in Nederland. Van de Aziatische keuken tot Grieks en van Italiaans tot het Midden-Oosten. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of het is er. Bij veel restaurants krijg je borden die behoorlijk gevuld zijn. De Spaanse keuken daarentegen is geheel anders, daar zijn kleine hapjes erg in. Tapasrestaurants schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Toch weet nog niet iedereen wat tapas is.
 

Tapas


Wat is tapas nu eigenlijk? Tapas is echt Spaans, het zijn kleine gerechtjes die hun oorsprong vinden in Spanje. De kleine gerechtjes hebben intussen een enorme vorm aangenomen. Het aantal verschillende soorten tapas is de laatste tijd steeds verder uitgebreid. Zo kun je warme en koude gerechten krijgen van vlees en vis. Maar er is ook aan de vegetariërs gedacht, want er is ook een groot aanbod van vegetarische gerechten. Zo is er voor iedereen wat wils. Je kunt tapas eten als volledige maaltijd, maar je kunt het ook gebruiken als borrelhapje.
 

Zelf tapas maken

Je kunt naar een tapasrestaurant gaan als je tapas wilt eten, maar het is nog leuker om zelf tapas te maken. Tegenwoordig zijn er zelfs speciale tapaskookboeken met de heerlijkste tapasgerechten. Het voordeel van tapas is dat het eenvoudig te maken is, iedereen kan het. Je kunt tapas bereiden van vlees, vis en groente, maar ook van eieren. Traditionele tapasrecepten variëren van smaken omdat ze uit verschillende streken afkomstig zijn. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van noten en olijven. Ook knoflook, kaas en gerookte ham zijn niet weg te denken uit de tapaswereld. Er zijn ook gefrituurde varianten tapas zoals kaaskroketten en inktvisringen.
 

Tapas serveren


Als je zelf tapas gaat maken, dan is het ook leuk om de tapas op een traditionele manier te serveren. Diverse tapasgerechten serveer je in speciale houten tapasschaaltjes, maar er zijn ook tapasgerechten die niet tot hun recht komen in een schaaltje. Daarom serveer je deze tapasgerechten op een speciale tapasplank. Als je tapas als hoofdmaaltijd eet, kun je gebruik maken van mes en vork. Serveer je de tapasgerechtjes als borrelhap, dan bestaan er hiervoor leuke houten tapasprikkers.
 

Speciale tapas keukengerei


Tapasplanken kunnen gemaakt zijn van het hout van een olijfboom. Elke boom is echter anders, waardoor elke tapasplank zijn eigen uitstraling heeft en daardoor volledig uniek is. Naast serveerplanken zijn er voor het bereiden van tapas ook tal van andere handige keukenhulpjes van hout, die eigenlijk onmisbaar zijn in de keuken. Op Tapasplanken.nl vind je een prachtige collectie olijfhouten snijplanken waarop je je tapashapjes kunt presenteren!

Lees meer| Meer

Over ons

Tapasplanken.nl is de webshop op het gebied van olijfhouten producten. U kunt de producten eenvoudig online bestellen. De meeste producten leveren wij uit voorraad. Heeft u specifieke wensen? Neemt u dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Onze winkel

Wilt u liever de producten eerst bekijken voordat u ze aanschaft? Neemt u dan een kijkje in onze winkel. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop