Bezoek onze winkel in Oldeberkoop! U kunt hier natuurlijk ook op afspraak uw bestelling afhalen
0
Winkelwagen
€ 0,00
3 manieren om uw houten snijplank te pimpen!

  Karin     23-10-2015     Reacties (0)

3 manieren om uw houten snijplank te pimpen!

3 manieren om uw houten snijplank te pimpen!


Heeft u een mooie houten snijplank in huis die u nog wat wilt opleuken? In deze DIY laten we 3 verschillende manieren zien om uw serveerplank een originele look te geven.

Versier uw tapasplank met stukjes leer

 

Stukjes leer kunnen uw houten snijplanken een unieke en stoere look geven. Het enige wat u hiervoor nodig heeft zijn leren bandjes of een oude broekriem. Knoop de stukjes leer om de handvaten, maak er vlechtjes in of gebruik kliknagels om ze te bevestigen. Het is slechts enkele minuten werk en uw tapasplanken zien er meteen heel anders uit!

Verf strepen op de houten snijplank

 

Een gestreepte tapasplank ziet er luxueus en trendy uit. Bent u bang dat u geen rechte strepen kunt maken? Dat hoeft niet met deze simpele tactiek! Plak de gedeelten die u niet wilt beschilderen af met tape. Verf de overige vlakken in twee lagen en laat dit een nachtje drogen. De volgende dag kunt u het tape van de houten snijplank verwijderen en nog een lakje aanbrengen.

Breng motiefjes aan door middel van pyrografie

 

Wilt u het liefst zelf iets tekenen op uw houten snijplank? Dit kunt u doen door middel van pyrografie met een speciale pyrografie pen. Deze pen laat u heet worden en vervolgens tekent u het motief op de serveerplank. Wilt of kunt u niet uit de losse hand tekenen? Op internet kunt u verschillende patronen vinden die u kunt printen op transferpapier. Teken hier eerst overheen met een potlood en nadat u het papier heeft weggehaald pas met de pyrografie pen. Op deze manier kunt u uw serveerplank ook een persoonlijke touch geven!

Kiest u liever voor een houten snijplank die al een prachtige en unieke tekening heeft? Bekijk dan eens de mooie collectie houten snijplanken van Tapasplanken.nl!

Lees meer

Verlies gewicht door olijfolie toe te voegen aan je voeding!

  Karin     23-10-2015     Reacties (0)

Verlies gewicht door olijfolie toe te voegen aan je voeding!

Verlies gewicht door olijfolie toe te voegen aan je voeding!


 Gezond afvallen door olijfolie te gebruiken tijdens het koken is een bewezen formule. Gezondheidsgoeroes claimen al langere tijd dat het bereiden van voedsel misschien wel de belangrijkste stap is tijdens het afval proces. Het paleo dieet is alom bekend om gewicht te verliezen. Paleo resulteert niet alleen in vetverlies, maar ook in meer energie. De dietisiten die boeke schrijven over paleo noemen dit dan ook wel de Paleo lifestyle. Olijfolie past thuis in dit dieet om verschillende redenen.

Waarom olijfolie tijdens het afvallen?


Wanneer je al langere tijd probeert af te vallen heb je waarschijnlijk talloze manieren geprobeerd, echter zonder resultaat. Het paleo dieet klinkt logisch in de oren en is door de wetenschap onderbouwd. Wat doet olijfolie nu precies voor je lichaam? Olijfolie is een goede vervanger voor vetrijke producten die iedere dag worden geconsumeerd. Denk bijvoorbeeld aan olijfolie in plaats van boter wanneer je een boterham smeert. Om meer smaak te creëren kan je er ook nog knoflook, peper, uienpoeder of andere kruiden aan toevoegen. Zo kunnen ook mayonaise, marinades en dressings worden vervangen door olijfolie. Verder zijn ook andere alledaagse boters en margarines te vervangen met boter. De substantie kan ook worden gebruikt bij salades, pasta’s en groenten.

Olijfolie gezond voor het lichaam


Recent onderzoek van The British Journal of Nutrition toont tevens aan dat olijfolie niet alleen helpt om af te vallen, maar ook zorgt voor het verminderen van cholesterol wat weer resulteert in een gezonder hart. Het onderzoek liet ook zien dat afvallers die gebruik maakte van olijfolie in plaats van verzadigd vet meer gewicht verloren. Daarnaast zorgt olijfolie voor een verbeterde spijsvertering.

Kopen van olijfolie om af te vallen


Wanneer je olijfolie aanschaft om af te vallen hoef je geen rekening te houden met de persing. Het is niet zo dat de eerste persing (extra vergine) minder ongezond vet bevat. De kwaliteit van het product is echter wel beter, maar de vetten zijn hetzelfde.

Begin vandaag nog met afvallen!


Eenvoudig beginnen met afvallen kan al door je alledaagse voeding te monitoren. Vervang ongezonde vetten voor olijfolie en zie hoe ook jij eenvoudig kan afvallen met olijfolie. Mochten de vordering succesvol verlopen kan je ervoor kiezen om speciale recepten op te zoeken op het internet. Probeer tijdens je dieet zoveel mogelijk vetten te vermijden en olijfolie te omarmen en je zal zien dat je succesvol bent.

Lees meer

Geef je moeder een prachtige tapasplank cadeau!

  Karin     23-10-2015     Reacties (0)

Geef je moeder een prachtige tapasplank cadeau!

Geef je moeder een prachtige tapasplank cadeau!


Aankomende zondag is het alweer moederdag. Tijd om je moeder eens helemaal in het zonnetje te zetten. Weet jij nog niet wat je haar cadeau gaat doen? Geef haar dan een prachtige tapasplank van Tapasplanken.nl cadeau!

 

Duurzame tapasplanken gemaakt van puur olijfhout


De houten snijplanken van Tapasplanken.nl zijn gemaakt van puur olijfhout. Bij de productie is ervoor gezorgd dat de vorm en tekening van de olijfboom behouden zijn gebleven, waardoor elke tapasplank helemaal uniek is. Het is dan ook een exclusief cadeau dat ook nog eens zeer duurzaam is.


Olijfhouten keukenproducten


In onze collectie vind je niet alleen houten snijplanken, maar ook andere keukenproducten die zijn vervaardigd uit olijfhout. Zo kun je een mooie schaal en een slacouvert bestellen of maak een leuk pakketje van een houten spatel en mooie onderzetters.


Kies uit de cadeaus van Tapasplanken.nl


Uiteraard hebben wij ook zelf mooie geschenken samengesteld. Deze gift sets vind je op onze cadeau pagina. Je kunt bijvoorbeeld een setje met een tapasplank, 2 soorten olijfolie en een receptenboek bestellen, maar je kunt eveneens kiezen voor een olijfhouten broodmand met een grote fles extra vierge olijfolie.

Op Tapasplanken.nl vindt iedereen wel het perfecte cadeau voor zijn of haar moeder!

Lees meer

Tapas in het hart van de samenleving

  Karin     23-10-2015     Reacties (0)

Tapas in het hart van de samenleving

Tapas in het hart van de samenleving


Het Baskische gebied is uniek in zijn soort, zowel door haar inwoners als natuur en historie. De regio kent zijn bestaan als de bakermat van de Europese beschaving. Baskenland kampt al langere tijd met problemen omtrent bestaansrecht, aangezien zij zich willen losmaken van het grotere Spanje. Dit conflict speelt zich al decennialang af en heeft grote gevolgen gehad op de relatie tussen beide landen. Kijk bijvoorbeeld naar de ETA, een terroristisch netwerk dat haar wortels kent in het Baskenland. Door middel van aanslagen wilden zij duidelijk maken dat het Baskenland niet onder het Spaanse regime wenst te functioneren. Ondanks alle hevige inspanningen binnen het land heerst er ook harmonie. Wat maakt Baskenland zo speciaal vergeleken met de rest van Spanje?

Pinxtos en wijn: dat vindt de lokale bevolking fijn


Loop door een willekeurige stad in de regio en niets laat zich aan de verbeelding over. Baskenland staat al decennia lang bekend als de geboorteplaats van tapas. De hapjes worden in de regio pinxtos genoemd en doen weg van de soortgelijke sushi hapjes uit Japan. In tegenstelling tot tapas fungeren de pinxtos niet alleen als voedingsmiddel, maar wordt de presentatie van het voedsel ook gezien als een belangrijk element. Dit is terug te zien in de grote variatie aan hapjes die zijn ontwikkeld in de loop der jaren.

Tapas in Baskenland


Tapas, en daarmee tapasplanken, staan in het Baskenland al jaren in het hart van de samenleving. Na een lange werkdag in Bilbao verzamelt een grote groep kantoorklerken zich bij de lokale tapasbars. Hier wordt het zakenleven vermengt met een mengelmoes aan beroepen en stromingen. De tapasbars fungeren als sociale ontmoetingsplaats en daarnaast als locatie om te netwerken. Doordat iedereen druk is met socializen en het genieten van een heerlijk wijntje wordt er geen diner gepresenteerd. Als vervanging kiest de lokale bevolking voor pinxtos, een aantal kleinere hapjes die tijdens het drinken worden verorberd.

Borrelen tot in de late uurtjes


De Baskische bevolking borrelt vaak door tot in de laatste uurtjes. In dit tijdsbestek worden herhaaldelijk verschillende pinxtos afgehaald aan de bar. Sommige tapasbars kiezen er zelfs voor om een buffet aan te bieden waar men onbeperkt hapjes kan pakken tijdens de borrel. Bij de bevolking slaat dit nog niet goed gaan, aangezien zij zich liever focussen op kwaliteit dan kwantiteit.

Geschiedenis van de tapas


Deze situatie brengt ons terug naar de roots van tapas, die zich ook bevonden in deze regio. Terwijl koopmannen genoten van hun drank kwam het vaak voor dat er insecten op het glas of in het drinken kwamen. Om dit te voorkomen legde de mannen een stuk brood boven op het glas. Dit fenomeen begon zich door te ontwikkelen en resulteerde in het hedendaagse tapas.

Tapas vakantie


Wanneer u op zoek bent naar complete ontspanning in combinatie met cultuur, een heerlijke klimaat en mooie steden dan is de regio Baskenland de ideale uitvalsbasis. Tijdens uw vakantie in de regio kunt u tevens genieten van fruitige wijnen en de lekkerste, meest doordachte tapashapjes.

Lees meer

Waarom een tapasplank ideaal is voor iedere gelegenheid?!

  Karin     23-10-2015     Reacties (0)

Waarom een tapasplank ideaal is voor iedere gelegenheid?!

Waarom een tapasplank ideaal is voor iedere gelegenheid?!


Een tapasplank is geschikt voor iedere gelegenheid, dit standpunt vloeit voort uit het feit dat deze plank inzetbaar is voor diverse doeleinden. Voorheen werd de plank enkel gebruikt voor de presentatie van tapashapjes, maar dit is al gauw veranderd. Inmiddels lijken de mogelijkheden eindeloos en gebruiken restaurants de snijplanken voor een grote variatie aan toepassingen. Dit artikel bespreekt de leukste, meest innovatieve en veelgebruikte mogelijkheden van de tapasplank.

 

Tapasplank als presentatiemiddel

 

Zoals de naam al doet suggereren is de meest gebruikte toepassing van de tapasplank het presenteren van etenswaar. In het verleden was dit enkel gericht op tapashapjes, zoals vleeswaren en kazen. Tegenwoordig kiezen steeds meer restaurants voor dit presentatiemiddel om hun gerechten te presenteren. Kijkend naar de laatste ontwikkelingen ontstaan er momenteel een hoop burgerrestaurants. Deze kiezen in toenemende mate voor een presentatie door middel van een tapasplank. Dit geeft het gerecht namelijk een robuuste en “oerse” uitstraling, wat het totaalplaatje ten goede komt. Daarnaast zijn er natuurlijk tientallen andere gerecht vormen en mogelijkheden waarbij de tapasplank als presentatiemiddel fungeert.
 

De tapasplank als decoratie


Kijkend naar huidige woontrends bij de grote woonwinkels is te zien dat de tapasplank ook hier zijn intrede doet. De uitwerking ligt namelijk in het feit dat de tapasplank gebruikt wordt als decoratiemiddel. Op de plank worden meerdere ornamenten geplaatst die samen zorgen voor een gezellige en artistieke uitstraling. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld het plaatsen van kaarsen, bloemen en dergelijke op de tapasplank. Deze trend zal zich voorlopig blijven doorzetten, vooral kijkend naar de toekomstige folders van de woonwinkelgiganten.


De tapasplank als snijmiddel


Geen innovatieve of verrassende toepassing, maar wel veel gebruikt. De tapasplank fungeert tevens als een snijplank voor groenten, fruit, vlees en vis. Het snijden op hout is beter dan op plastic. Zo draagt het bij aan een verbeterd gebruikersgemak en is het hygiënischer. Daarnaast is het schoonmaken van een houten plank praktischer.


Het serveren van tapas


Ook deze toepassing komt niet als een verrassing. Toch zijn er een hele hoop variaties waarmee het serveren van tapas gemoeid kan gaan. Zo kan de plank fungeren als onderzetter en kunnen er losse plankjes of bordjes op worden geplaatst. Spanjaarden gebruiken de tapasplanken geheel anders dan de Italianen, daaruit kunnen we concluderen dat het gebruik in ieder land anders is. Het gebruik van de tapasplanken door hippe Nederlanders en Belgen is daarom ook weer anders. Dit zien wij ook terug bij de gebruikers van onze tapasplanken.


Andere toepassingen


Door te kijken op sociale media zoals Instagram zien wij dat er honderden andere mogelijkheden zijn om de planken te gebruiken. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw manier, deel dit onder dit artikel of stuur het naar ons via social media kanalen.


Een blik in de toekomst


Tapasplanken zullen in de toekomst veel meer functies vervullen. Kijkend naar de historie van de planken en het toekomstperspectief zullen de planken niet weg te denken zijn in de samenleving. Kijkend naar Spanje en Italië zijn de planken al decennialang gelinkt aan een heerlijke, relaxte levensstijl.

Lees meer| Meer

Over ons

Tapasplanken.nl is de webshop op het gebied van olijfhouten producten. U kunt de producten eenvoudig online bestellen. De meeste producten leveren wij uit voorraad. Heeft u specifieke wensen? Neemt u dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Onze winkel

Wilt u liever de producten eerst bekijken voordat u ze aanschaft? Neemt u dan een kijkje in onze winkel. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop