Bezoek onze winkel in Oldeberkoop! U kunt hier natuurlijk ook op afspraak uw bestelling afhalen
0
Winkelwagen
€ 0,00
5 interessante weetjes over olijfolie.. Wist u dit al?

  Rowan Blom     30-11-2015     Reacties (0)

5 interessante weetjes over olijfolie.. Wist u dit al?

Olijfolie is een gezond voedingsmiddel wat u bij vrijwel elk gerecht wel kunt gebruiken. U kunt hier de maaltijd in bakken, maar olijfolie smaakt ook heerlijk over een salade. Wist u dit echter al over olijfolie?

 

Olijfolie tegen kanker

Al enige tijd geleden is uit onderzoek gebleken dat het stofje oleocanthal met een enorme snelheid kankercellen kan doden. De stof vinden we onder andere terug in olijfolie. Oleocanthal heeft een invloed op alle cellen. De gezonde cellen komen bij aanraking met deze stof echter enkel in een slaapstand, terwijl het voor kankercellen dodelijk is. Onderzoekers zijn nu bezig om de precieze effecten te onderzoeken.

 

Italianen nemen altijd hun eigen olijfolie mee

Italië is een van landen die bekendstaat om de olijfolie en het is dan ook niet zo gek dat Italianen dit voedingsmiddel vaak gebruiken. Wat wel vreemd is, is het feit dat Italianen hun eigen olijfolie meenemen als ze ergens heengaan! Als een Italiaans persoon dus op reis gaat of bij een vriend of familielid blijft logeren, neemt hij of zijn eigen olijfolie mee.

 

2 eetlepels per dag

Sommige mensen huiveren van vetten, maar sommige vetten zijn juist heel gezond. Olijfolie behoort tot de gezonde vetten en het wordt aangeraden om dagelijks ongeveer twee eetlepels olijfolie in te nemen. Lijkt dit veel? Gelukkig valt dat best wel mee, aangezien u de olie in veel gerechten kunt verwerken.

 

Olijfolie als schoonmaakmiddel

Schoonmaken met olijfolie? Ja zeker! Zo kunt u verf op uw handen bijvoorbeeld goed verwijderen door even wat olijfolie in te laten trekken en het vervolgens eraf te spoelen. Krassen op lederen meubels kunt u ook met deze olie behandelen. Veel soorten zeep worden ook grotendeels gemaakt van olijfolie.

 

IJs combineren met olijfolie

Wist u dat het heerlijk is om ijs te combineren met olijfolie? Het klinkt misschien wat vreemd en het is ook een aparte combinatie. Toch smullen veel mensen hier wel van! U gebruikt hiervoor wat vanille-ijs en hier giet u wat olijfolie overheen. Vervolgens bestrooit u het ijs met een beetje zeezout. Dit unieke recept is zeker het proberen waard!

Lees meer

10 geweldige foodart ideen

  Rowan Blom     13-11-2015     Reacties (0)

10 geweldige foodart ideen

Wilt u uw familie en vrienden echt eens verrassen tijdens het diner? Bekijk dan deze 10 prachtige foodart ideeën en doe inspiratie op! 

Card

 

Card

 

Card

 

Card

 

Card

 

Card

 

Card

 

Card

 

Card

 

Card

Lees meer

Heerlijk recept voor gezonde nasikruiden

  Karin     29-10-2015     Reacties (0)

Heerlijk recept voor gezonde nasikruiden

 

Rijst past in een gezond en gevarieerd voedingspatroon, zeker als u kiest voor zilvervliesrijst. Hier kunt u wat gebakken kip doorheen doen en het is ook lekker om wat groenten toe te voegen. Toch vinden veel mensen zo'n maaltijd nogal saai, omdat ze een kruidenmix of sausje missen. Soms wordt er dan nasimix door het gerecht heen gedaan, maar aan de kant en klare nasikruiden uit de supermarkt zijn vaak suikers en zout toegevoegd. U kunt er dan beter voor kiezen om zelf lekkere en gezonde nasikruiden te maken aan de hand van dit recept.


Ingrediënten

 

 • 10 theelepels fijn keukenzout
 • 5 theelepels knoflookpoeder
 • 5 theelepels laos
 • 2,5 theelepel kerriepoeder
 • 2,5 theelepel korianderzaad (ketoembar)
 • 2,5 theelepel kurkuma (koenjit)
 • 2,5 theelepel djintan (komijnzaad)
 • 2,5 theelepel gemberpoeder
 • 2,5 theelepel citroenmelisse
 • 2,5 theelepel gemberpoeder
 • 2,5 theelepel chilipoeder
 • 1,25 theelepel kaneel

Bereiding

 

 1. Doe alle ingrediënten in een houten vijzel.
 2. Gebruik de bijbehorende stamper om de kruiden te mengen en fijn te malen.


Extra informatie


De nasimix kunt u over de bereide rijst strooien. Dit recept is ongeveer voldoende voor 5 grote pannen nasi. U kunt de nasikruiden zeker een half jaar goed afgesloten bewaren.

Lees meer

Tips om houten keukengerei te onderhouden

  Rowan     29-10-2015     Reacties (0)

Tips om houten keukengerei te onderhouden


Vorig jaar is er door het NSF International onderzoek gedaan naar de hoeveelheid bacteriën op keukenapparaten en andere keukenproducten. Uit de onderzoeksresultaten bleek dat 25% van de keukenonderdelen uit verschillende huishoudens besmet was met de E-Colli bacterie en de onderzoekers zijn ook schimmels en salmonella tegengekomen. Het ging hierbij voornamelijk om apparaten en rubberen producten, maar houten keukengerei moet u ook goed reinigen. Daarom volgen hieronder enkele tips.

Gebruik een houten product niet in twee verschillende
gerechten direct na elkaar


Keukengereedschap van hout heeft de vervelende eigenschappen dat het niet in twee verschillende gerechten na elkaar kan worden gebruikt. De geur en smaak van het eerste gerecht zal namelijk in het hout trekken, waardoor dit wordt overgegeven aan het tweede gerecht. En stel dat het eerste gerecht rauw vlees is, dan kan het andere gerecht op deze manier ook nog eens besmet raken met bacteriën. Het is dan ook van belang dat u een houten keukenproduct goed reinigt voordat u het gebruikt voor een ander gerecht. Met olijfhouten keukengerei hoeft u hier iets minder op te letten, omdat etensresten niet zo snel in dit hout zullen trekken.

Reinig houten keukengerei enkel met een beetje water


Houten keukengerei kan er minder mooi uit gaan zien als u het niet op de juiste manier reinigt. In ieder geval kunt u deze keukenproducten beter niet in de vaatwasmachine stoppen. Gebruik liever ook geen afwasmiddelen bij het reinigen, maar alleen water. Om vuil van het keukengereedschap af te schrobben kunt u het beste een zachte borstel of een doekje gebruiken.

Droog houten keukenproducten direct af


Nadat u een houten keukenproduct heeft gewassen, dient u deze meteen af te drogen. Als u het keukengereedschap namelijk langzaam laat opdrogen of bij een warmtebron in de buurt houdt, kan het hout krom gaan trekken of zelfs splijten.

Wrijf het keukengerei af en toe in met olie


Voor het eerste gebruik kunt u een keukenproduct van hout het beste inwrijven met een beetje olie. Laat de olie vervolgens in het product trekken. Het laagje olie zorgt ervoor dat er geen groente- en fruitsappen of vleesjus in het hout trekken. Het eerste half jaar dient u het keukengerei meerdere malen in te smeren met olie en daarna alleen wanneer u het nodig vindt.

Lees meer

Wat is beter: een spatel van hout of metaal?

      29-10-2015     Reacties (0)

Wat is beter: een spatel van hout of metaal?


Een spatel wordt in de keuken in de meeste gevallen gebruikt bij het bakken. Het materiaal waarvan dit keukenproduct is gemaakt dient dan ook hittebestendig te zijn. Hout en metaal zijn twee hittebestendige materialen en vaak worden spatels hieruit samengesteld. Maar is een houten spatel nu handiger in gebruik of kunt u beter kiezen voor een spatel van metaal?

Milieuvriendelijkheid


Het grote verschil tussen een houten spatel en een metalen spatel is dat een houten spatel in veel gevallen geheel gemaakt is van natuurlijk materiaal. Daarom is dit keukengerei ook beter voor het milieu. Daarbij geeft het natuurlijke materiaal ook een leuke sfeer en elk keukenproduct heeft een unieke tekening.

Handig in gebruik


Een voordeel van een houten spatel is dat het geen krassen maakt in pannen, terwijl een metalen spatel dit wel doet. Zeker met de pannen met anti-aanbaklaag van tegenwoordig kan dit erg handig zijn. Het zou natuurlijk zonder zijn als daar een kras in komt. Het uiteinde van een spatel van hout wordt ook niet warm tijdens het bakken. U kunt het keukenproduct daarom voor langere tijd in de pan laten liggen en vervolgens de steel vastpakken zonder u te verbranden.

Hygiëne


Op het punt van hygiëne wordt vaak beweerd dat het beter is om een metalen spatel te gebruiken. Als u een houten spatel gebruikt, kan het namelijk zo zijn dat hier etensresten in trekken. De geur en smaak kunnen dan in het volgende gerecht trekken, als u opnieuw dezelfde spatel gebruikt. Dit kan ook gelden voor bacteriën. Vaak gebeurt dit alleen als u de spatel tussendoor niet goed heeft afgewassen. Bij olijfhouten spatels heeft u hier echter geen last van. Etensresten trekken namelijk veel minder snel in dit hout, omdat het oliehoudend is. Qua hygiëne gaat een olijfhouten spatel dan ook gelijk op met een metalen spatel en qua milieuvriendelijkheid en handigheid heeft dit keukenproduct zelfs een stapje voor. Een houten spatel is dus de beste keuze!

Lees meer| Meer

Over ons

Tapasplanken.nl is de webshop op het gebied van olijfhouten producten. U kunt de producten eenvoudig online bestellen. De meeste producten leveren wij uit voorraad. Heeft u specifieke wensen? Neemt u dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Onze winkel

Wilt u liever de producten eerst bekijken voordat u ze aanschaft? Neemt u dan een kijkje in onze winkel. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop