Bezoek onze winkel in Oldeberkoop! U kunt hier natuurlijk ook op afspraak uw bestelling afhalen
0
Winkelwagen
€ 0,00
Waarom een tapasplank ideaal is voor iedere gelegenheid?!

  Karin     23-10-2015     Reacties (0)

Waarom een tapasplank ideaal is voor iedere gelegenheid?!

Waarom een tapasplank ideaal is voor iedere gelegenheid?!


Een tapasplank is geschikt voor iedere gelegenheid, dit standpunt vloeit voort uit het feit dat deze plank inzetbaar is voor diverse doeleinden. Voorheen werd de plank enkel gebruikt voor de presentatie van tapashapjes, maar dit is al gauw veranderd. Inmiddels lijken de mogelijkheden eindeloos en gebruiken restaurants de snijplanken voor een grote variatie aan toepassingen. Dit artikel bespreekt de leukste, meest innovatieve en veelgebruikte mogelijkheden van de tapasplank.

 

Tapasplank als presentatiemiddel

 

Zoals de naam al doet suggereren is de meest gebruikte toepassing van de tapasplank het presenteren van etenswaar. In het verleden was dit enkel gericht op tapashapjes, zoals vleeswaren en kazen. Tegenwoordig kiezen steeds meer restaurants voor dit presentatiemiddel om hun gerechten te presenteren. Kijkend naar de laatste ontwikkelingen ontstaan er momenteel een hoop burgerrestaurants. Deze kiezen in toenemende mate voor een presentatie door middel van een tapasplank. Dit geeft het gerecht namelijk een robuuste en “oerse” uitstraling, wat het totaalplaatje ten goede komt. Daarnaast zijn er natuurlijk tientallen andere gerecht vormen en mogelijkheden waarbij de tapasplank als presentatiemiddel fungeert.
 

De tapasplank als decoratie


Kijkend naar huidige woontrends bij de grote woonwinkels is te zien dat de tapasplank ook hier zijn intrede doet. De uitwerking ligt namelijk in het feit dat de tapasplank gebruikt wordt als decoratiemiddel. Op de plank worden meerdere ornamenten geplaatst die samen zorgen voor een gezellige en artistieke uitstraling. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld het plaatsen van kaarsen, bloemen en dergelijke op de tapasplank. Deze trend zal zich voorlopig blijven doorzetten, vooral kijkend naar de toekomstige folders van de woonwinkelgiganten.


De tapasplank als snijmiddel


Geen innovatieve of verrassende toepassing, maar wel veel gebruikt. De tapasplank fungeert tevens als een snijplank voor groenten, fruit, vlees en vis. Het snijden op hout is beter dan op plastic. Zo draagt het bij aan een verbeterd gebruikersgemak en is het hygiënischer. Daarnaast is het schoonmaken van een houten plank praktischer.


Het serveren van tapas


Ook deze toepassing komt niet als een verrassing. Toch zijn er een hele hoop variaties waarmee het serveren van tapas gemoeid kan gaan. Zo kan de plank fungeren als onderzetter en kunnen er losse plankjes of bordjes op worden geplaatst. Spanjaarden gebruiken de tapasplanken geheel anders dan de Italianen, daaruit kunnen we concluderen dat het gebruik in ieder land anders is. Het gebruik van de tapasplanken door hippe Nederlanders en Belgen is daarom ook weer anders. Dit zien wij ook terug bij de gebruikers van onze tapasplanken.


Andere toepassingen


Door te kijken op sociale media zoals Instagram zien wij dat er honderden andere mogelijkheden zijn om de planken te gebruiken. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw manier, deel dit onder dit artikel of stuur het naar ons via social media kanalen.


Een blik in de toekomst


Tapasplanken zullen in de toekomst veel meer functies vervullen. Kijkend naar de historie van de planken en het toekomstperspectief zullen de planken niet weg te denken zijn in de samenleving. Kijkend naar Spanje en Italië zijn de planken al decennialang gelinkt aan een heerlijke, relaxte levensstijl.

Lees meer

5 redenen waarom olijfhout zo kostbaar is

  Karin     23-10-2015     Reacties (0)

5 redenen waarom olijfhout zo kostbaar is

5 redenen waarom olijfhout zo kostbaar is


Olijfhout is een prachtig natuurproduct en producten gemaakt van dit hout zijn dan ook erg in trek. Olijfhouten artikelen zijn vaak echter iets duurder dan producten die zijn vervaardigd uit andere houtsoorten. Dat komt doordat dit hout zeer kostbaar is. In dit artikel lees je 5 redenen waarom olijfhout zo kostbaar is.
 

Olijfhout is meer dan 100 jaar oud


Olijfbomen worden pas gebruikt voor het produceren van olijfhout, zodra de bomen geen olijven meer geven. Dit is meestal pas na ruim 100 jaar. Bestel je prachtig olijfhouten keukengerei? Dan betekent dit dat je hout van meer dan een eeuw oud in huis haalt!
 

Het aanbod is beperkt


Er is maar een beperkt aantal olijfbomen dat op dit moment geen olijven meer geeft en kan worden gebruikt voor het produceren van olijfhout. Als we nu nieuwe olijfbomen planten, kunnen we hier pas over 100 jaar olijfhout uit vervaardigen. Voor de productie van andere houtsoorten worden vaak speciaal bossen aangelegd, waarbij er met bepaalde middelen voor wordt gezorgd dat deze bomen zo snel mogelijk groeien. Dit wordt niet gedaan voor de productie van olijfhout en het aabod is daarom beperkt en het product blijft uniek.

100% natuurlijk


Olijfhout is een houtsoort dat 100% natuurlijk is. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, want vaak wordt ervan uitgegaan dat alle houtsoorten helemaal natuurlijk zijn. Maar bedenk eens wat er gebeurt als de grond waarop de bomen groeien wordt bewerkt met middelen die de groei bevorderen. Deze chemische middelen trekken in de bomen, waardoor het hout niet meer geheel natuurlijk is. De bomen groeien wel sneller, maar de kwaliteit van het hout gaat ook achteruit. Olijfhout is 100% natuurlijk en daarom ook van topkwaliteit.
 

Geen beschadiging voor het milieu


Aangezien de groei van olijfbomen niet wordt gestimuleerd met chemische middelen, is het produceren van olijfhout niet slecht voor het milieu. Deze chemische stoffen kunnen namelijk schade aanbrengen aan het milieu en aan de mens zelf. Als u kiest voor olijfhout in plaats van een ander houtsoort, draagt u dus uw steentje bij aan het milieu.
 

Zeer stevig houtsoort


Het hout van olijfbomen is een van de hardste houtsoorten ter wereld. Olijfhouten snijplanken en andere olijfhouten keukenproducten gaan dan ook veel langer mee dan keukengereedschap vervaardigd uit andere houtsoorten. Een tapasplank van dit hout zal bijvoorbeeld minder snel beschadigen als u hier vlees of groenten op snijdt. Olijfhouten keukengerei kan daarom wel heel wat jaren meegaan.
 

Exclusieve olijfhouten keukenproducten op Tapasplanken.nl


Tapasplanken.nl is een klein bedrijf met een passie voor natuurlijke, duurzame producten. In onze collectie vindt u een groot aantal olijfhouten keukenproducten die met zorg worden gemaakt. Dit keukengereedschap is zeer exclusief, omdat geen enkel keukenartikel er hetzelfde uitziet. Er is namelijk bij de productie voor gezorgd dat de vorm en tekening van de olijfboom behouden zijn gebleven, waardoor elk product een andere vorm en tekening heeft. Bent u op zoek naar een exclusief keukenproduct om hapjes te serveren voor uw gasten of wilt u iemand verrassen met een prachtig cadeau? Dan bent u bij Tapasplanken.nl aan het juiste adres!

Lees meer

Tapas: een aanrader voor iedereen

  Rowan     23-10-2015     Reacties (0)

Tapas: een aanrader voor iedereen

Tapas: een aanrader voor iedereen


Er zijn echt duizenden verschillende restaurants in Nederland. Van de Aziatische keuken tot Grieks en van Italiaans tot het Midden-Oosten. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of het is er. Bij veel restaurants krijg je borden die behoorlijk gevuld zijn. De Spaanse keuken daarentegen is geheel anders, daar zijn kleine hapjes erg in. Tapasrestaurants schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Toch weet nog niet iedereen wat tapas is.
 

Tapas


Wat is tapas nu eigenlijk? Tapas is echt Spaans, het zijn kleine gerechtjes die hun oorsprong vinden in Spanje. De kleine gerechtjes hebben intussen een enorme vorm aangenomen. Het aantal verschillende soorten tapas is de laatste tijd steeds verder uitgebreid. Zo kun je warme en koude gerechten krijgen van vlees en vis. Maar er is ook aan de vegetariërs gedacht, want er is ook een groot aanbod van vegetarische gerechten. Zo is er voor iedereen wat wils. Je kunt tapas eten als volledige maaltijd, maar je kunt het ook gebruiken als borrelhapje.
 

Zelf tapas maken

Je kunt naar een tapasrestaurant gaan als je tapas wilt eten, maar het is nog leuker om zelf tapas te maken. Tegenwoordig zijn er zelfs speciale tapaskookboeken met de heerlijkste tapasgerechten. Het voordeel van tapas is dat het eenvoudig te maken is, iedereen kan het. Je kunt tapas bereiden van vlees, vis en groente, maar ook van eieren. Traditionele tapasrecepten variëren van smaken omdat ze uit verschillende streken afkomstig zijn. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van noten en olijven. Ook knoflook, kaas en gerookte ham zijn niet weg te denken uit de tapaswereld. Er zijn ook gefrituurde varianten tapas zoals kaaskroketten en inktvisringen.
 

Tapas serveren


Als je zelf tapas gaat maken, dan is het ook leuk om de tapas op een traditionele manier te serveren. Diverse tapasgerechten serveer je in speciale houten tapasschaaltjes, maar er zijn ook tapasgerechten die niet tot hun recht komen in een schaaltje. Daarom serveer je deze tapasgerechten op een speciale tapasplank. Als je tapas als hoofdmaaltijd eet, kun je gebruik maken van mes en vork. Serveer je de tapasgerechtjes als borrelhap, dan bestaan er hiervoor leuke houten tapasprikkers.
 

Speciale tapas keukengerei


Tapasplanken kunnen gemaakt zijn van het hout van een olijfboom. Elke boom is echter anders, waardoor elke tapasplank zijn eigen uitstraling heeft en daardoor volledig uniek is. Naast serveerplanken zijn er voor het bereiden van tapas ook tal van andere handige keukenhulpjes van hout, die eigenlijk onmisbaar zijn in de keuken. Op Tapasplanken.nl vind je een prachtige collectie olijfhouten snijplanken waarop je je tapashapjes kunt presenteren!

Lees meer

Waar komt tapas eigenlijk vandaan?

  Rowan     23-10-2015     Reacties (0)

Waar komt tapas eigenlijk vandaan?

Waar komt tapas eigenlijk vandaan?


Velen kennen het wel, tapas. Als je aan mensen om je heen vraagt wat tapas is, dan weten de meeste toch wel te vertellen dat tapas kleine gerechtjes zijn die uit de Spaanse keuken afkomstig zijn. Als je echter verder vraagt hoe tapas oorspronkelijk ontstaan is zullen veel mensen dit antwoord schuldig moeten blijven.
 

De geschiedenis van tapas


In eerste instantie werd er verondersteld dat tapas alles te maken had met de Spaanse koning Alfonso de 10e. Deze koning was namelijk behoorlijk ziek en kon geen grote maaltijden verdragen. Daarom nam hij steeds wat kleine hapjes en combineerde dit met wijn. Wijn is sindsdien onlosmakelijk verbonden met een klein gerechtje. Het nam zelfs zo’n grote vorm aan dat de koning er voor zorgde dat er in Spanje geen wijn meer geserveerd mocht worden zonder dat daar ook een klein hapje bij genuttigd zou worden. Maar als je goed verdiept in de geschiedenis zal je er achter komen dat tapas niet zijn oorsprong heeft gevonden bij koning Alfonso de 10e. De boeren en werklui in de bouw hadden het zwaar te verduren. Het werk was zwaar en er ontstond een behoefte naar een tussendoortje om de tijd naar de hoofdmaaltijd te kunnen overbruggen. Het gevolg van dit tussendoortje (klein tapasgerechtje) was dat de werklui een ‘siesta’ nodig hadden om deze vette hap te laten verteren. Er werd al gauw een wijntje bij gedronken, want de alcohol bevorderde de spijsvertering. En in de wintermaanden warmde het ook nog eens het lichaam op. Later ontstonden er allerlei tavernes en bottle-shops en greep men toch terug naar de wijze koning. Geserveerde glazen wijn werden afgedekt door middel van een plak kaas of gerookte ham. Het afdekken van het glas wijn voorkwam dat er vliegjes in de wijn zouden komen en daarnaast werd de alcohol beter door het lichaam verwerkt doordat er iets bij gegeten werd
 

Tapas in opkomst


In Nederland is tapas enorm in opkomst. Steeds meer mensen gaan ergens tapas eten, maar er wordt ook steeds vaker zelf allerlei traditionele tapasgerechtjes gemaakt als borrelhapje. Als je van koken en experimenteren houdt, kun je tapas ook als volledige maaltijd op tafel zetten. Je zelfgemaakte tapasgerechten krijgen een nog mooiere uitstraling en look als je gebruik maakt van tapaskeukenproducten zoals houten tapasplanken. Laat je gedekte tafel er nog mooier en gezelliger uitzien met bijvoorbeeld servetten met een olijven mix opdruk en zet verschillende smaken olijfolie op tafel.

Lees meer

Tips voor het ultieme thuis diner

  Karin     23-10-2015     Reacties (0)

Tips voor het ultieme thuis diner  

Tips voor het ultieme thuis diner


Uit eten gaan is leuk, maar kan best prijzig zijn. Daarbij komt dat een restaurant een sluitingstijd heeft, zodat u misschien gedwongen wordt om op het gezelligste punt van de avond geacht wordt deze elders voort te zetten. In een restaurant kunt u niet alles zeggen wat u wilt zeggen; lees; (gênante anekdotes en diepste geheimen) en heel hard lachen wordt vaak door medegasten niet op prijs gesteld. Een thuis diner is de ideale oplossing. Nodig uw vrienden uit voor een gezellig etentje bij u thuis. Met deze tips maken jullie er een avond van om nooit te vergeten.

Het stappenplan


Door het volgende stappenplan aan te houden legt u alvast de basis van een geslaagde avond.

1- Kies een thema Kies bijvoorbeeld voor een Spaanse, Italiaanse of een Hollandse avond. Pas uw gerechten en de aankleding erop aan. Decoreer hapjes op een tapasplank waar u een servetje overheen hebt gelegd, die matchen bij het thema van de avond. Zet een mini-cactus erbij voor een Mexicaanse avond of een beeldje van een molen voor een Hollands sfeertje. U kunt vragen of uw gasten zich naar thema willen kleden, voor extra veel voorpret.

2- Goede voorbereiding Maak een boodschappenlijstje en ga na of u genoeg borden, bestek en glazen in de kast heeft staan. Kies voor gemakkelijke recepten die u al een keer succesvol hebt bereidt. Zo voorkomt u dat er de betreffende avond zwartgeblakerde stukken vlees of verpieterde aardappelen op de borden belanden.

3- Voorwerk Voorkom dat u de avond van uw thuisdiner in uw keuken moet doorbrengen. Zorg ervoor dat u al het voorwerk al klaar hebt. Ovenschotels zijn op dit soort avonden ideaal, omdat je deze van te voren al helemaal kunt bereiden en op de avond zelf alleen nog maar hoeft op te warmen. Snijd de groente, zet de wijn koud en zorg dat u alle benodigde bakjes, messen en snijplanken schoon klaar heeft staan.

4- Vraag hulp Het is niet erg als u er in uw eentje niet uitkomt. Vraag een vriend of vriendin om eerder langs te komen om te helpen met versieren of opruimen van uw huis. Onder het genot van een gezellig muziekje en een lekker drankje komen jullie samen al in de stemming.

5- Geniet Vergeet vooral niet te genieten. Probeer niet steeds bezig te zijn met glazen die gevuld moeten worden en borden die geserveerd moeten worden. Maak het jezelf gemakkelijk en zet een wijnkoeler op tafel en vraag iedere ronde iemand anders om te helpen de borden naar de keuken te brengen. Een mooie avond maken jullie samen.

Lees meer



| Meer

Over ons

Tapasplanken.nl is de webshop op het gebied van olijfhouten producten. U kunt de producten eenvoudig online bestellen. De meeste producten leveren wij uit voorraad. Heeft u specifieke wensen? Neemt u dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Onze winkel

Wilt u liever de producten eerst bekijken voordat u ze aanschaft? Neemt u dan een kijkje in onze winkel. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief




Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop