Bezoek onze winkel in Oldeberkoop! U kunt hier natuurlijk ook op afspraak uw bestelling afhalen
0
Winkelwagen
€ 0,00
Eten met een zandloper voorkomt overgewicht bij kinderen

Langzamer eten kan ervoor zorgen dat we minder grote hoeveelheden eten. Dit komt doordat het ongeveer vijftien minuten duurt voordat de hersenen het signaal krijgen dat we vol zitten. U kunt dus achter elkaar door blijven eten, terwijl u eigenlijk vijftien minuten daarvoor al vol zat. Overgewicht kan dus worden voorkomen door langzamer te eten en uit recent onderzoek is gebleken dat eten met een zandloper overgewicht bij kinderen kan voorkomen.

Onderzoeksresultaten

Het onderzoek werd gehouden onder 54 kinderen die tussen de 6 en 17 jaar oud waren. Onderzoekers uit Mexico en Californië zijn hier jarenlang mee bezig geweest. Alle kinderen kregen adviezen om gezond te eten, maar de helft van de groep kreeg een zandloper bij het eten. Deze zandloper liep 30 seconden en gedurende deze tijd moesten de kinderen blijven kauwen. Daarna mochten ze pas weer een nieuwe hap noemen. En wat bleek? Het gewicht van de groep kinderen die met een zandloper aten was na een jaar afgenomen, terwijl het gewicht van de andere groep juist was gestegen.

Afvallen door te eten met een zandloper?

Als eten met een zandloper overgewicht bij kinderen voorkomt, kan het dan ook helpen bij het afvallen? Bij volwassenen is er nog geen onderzoek gedaan, maar theoretisch gezien zou eten met een zandloper zeker voor gewichtsverlies kunnen zorgen. Misschien vindt u het niet fijn om bij elke maaltijd een zandloper in de gaten te moeten houden, maar u kunt wel proberen langzamer te eten. Voordeel hiervan is ook dat u elke hap bewust proeft!

  Rowan Blom     25-01-2016 13:22     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Over ons

Tapasplanken.nl is de webshop op het gebied van olijfhouten producten. U kunt de producten eenvoudig online bestellen. De meeste producten leveren wij uit voorraad. Heeft u specifieke wensen? Neemt u dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Onze winkel

Wilt u liever de producten eerst bekijken voordat u ze aanschaft? Neemt u dan een kijkje in onze winkel. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop