Bezoek onze winkel in Oldeberkoop! U kunt hier natuurlijk ook op afspraak uw bestelling afhalen
0
Winkelwagen
€ 0,00
Wat is hygiƫnischer: een houten of plastic snijplank?

  13/01/2018     Reacties (0)

Wat is hygiënischer: een houten of plastic snijplank?

 

De meeste mensen vinden het prettiger met een houten snijplank te werken, dan met een snijplank van plastic. Houten snijplanken zien er niet alleen mooier uit dan plastic snijplanken, maar zijn bovendien iets zwaarder en dikker. Dit maakt het snijden gemakkelijker. 


De mensen die toch een plastic snijplank aanschaffen, doen dit doorgaans omdat zij denken dat een houten snijplank niet hygiënisch is. Of dit ook echt het geval is, leest u op deze pagina. Zo leest u hieronder welke snijplank hygiënischer is: de houten snijplank of de plastic snijplank.

Onderzoek: hout is hygiënischer

Veel mensen denken dat plastic snijplanken hygiënischer zijn dan houten snijplanken. Het tegendeel is echter waar. Uit recent onderzoek van de Universiteit van Californië is gebleken dat een houten plank op de lange termijn schoner en hygiënischer is dan een snijplank van kunststof. De onderzoekers vonden simpelweg minder salmonellabacteriën op de houten snijplanken dan op de snijplanken van plastic.

Dit komt omdat de bacteriën op een houten plank niet op het oppervlak blijven liggen: ze verdwijnen onder het hout. Omdat ze in het hout verdwijnen, komen ze niet in uw eten terecht en zijn ze niet schadelijk. Bij een plastic snijplank is dit niet mogelijk. Hier blijven de bacteriën op de plank liggen, waardoor ze bij het snijden in uw eten terecht komen.

Een houten snijplank kopen


Wilt u een houten snijplank kopen? Dan bent u bij Tapasplanken.nl aan het juiste adres. Wij verkopen snijplanken van hoogwaardig olijfhout. Dit hout is erg hard, stevig en goed te onderhouden. Koopt u een van onze snijplanken, dan weet u zeker dat u hier vele jaren goed én hygiënisch mee kunt koken.


Wilt u meer weten over onze olijfhouten snijplanken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de producten in onze online shop.

 

Uw snijplank op de juiste manier gebruiken: 5 tips
 

U heeft onlangs een prachtige snijplank besteld bij Tapasplanken.nl. Uiteraard wilt u deze snijplank op de juiste manier gebruiken, vele jaren lang. Wij geven u graag enkele tips om uw plank op de juiste manier te gebruiken bij het snijden, zodat u er zo lang mogelijk plezier van kunt hebben.

Tip 1: gebruik meerdere snijplanken

Wij raden u aan meerdere snijplanken te gebruiken. Niet omdat onze snijplanken niet lang mee gaan als u deze iedere dag gebruikt, maar simpelweg omdat dit hygiënischer is. Zeker voor vlees is het beter een aparte snijplank te gebruiken. Door een aparte snijplank te gebruiken voor het snijden van vlees, weet u zeker dat de bacteriën in het rauwe vlees niet in uw andere voedingsmiddelen kunnen komen.

Tip 2: maak uw snijplank goed schoon

Uw houten snijplank van Tapasplanken.nl gaat langer mee als u deze goed schoonmaakt na gebruik. Ook als er geen gebruikssporen te zien zijn op de plank, is het verstandig de snijplank even schoon te maken. Zeker na het snijden van vlees en vis is het reinigen van de plank erg belangrijk.

Tip 3: zet de snijplank rechtop

Heeft u uw snijplank schoongemaakt en is de plank nu een beetje nat? Zet de plank dan rechtop om hem volledig te laten drogen. Zet u de plank rechtop, dan is de snijplank een minder aantrekkelijke omgeving voor bacteriën. Ook is de plank in dit geval sneller droog.

Tip 4: gebruik een citroen om geurtjes te verwijderen

Zijn er vieze geurtjes in uw houten snijplank getrokken? Dan is het helemaal niet nodig een nieuwe snijplank te bestellen. U kunt de vieze geurtjes gewoon verwijderen door met een halve citroen over de plank heen te wrijven.

Tip 5: zet uw snijplank nooit in de vaatwasser

Tot slot is het belangrijk om te weten dat u uw houten snijplank van Tapasplanken.nl nooit in de vaatwasser mag reinigen. Doet u dit wel, dan raakt het hout beschadigd. Zo kan uw houten snijplank lelijk krom trekken. Was uw snijplank handmatig en de plank gaat vele jaren mee.

Lees meer

Recept: een kerstboom van groenten

  08/12/2017     Reacties (0)

 

Recept: een kerstboom van groenten
 

Vindt u het belangrijk dat uw kinderen gezonde groenten eten, maar zit u met een paar moeilijke eters thuis? Dan helpt het misschien om de gezonde groenten op een leuke manier aan de kids te presenteren. Maakt u de kerstboom van groenten uit dit recept van Tapasplanken.nl, dan weet u zeker dat de kinderen de nodige vitamines binnenkrijgen. Sterker nog, ze zullen het leuk vinden om groenten te eten!

 

Ingrediënten voor 4 personen
 

Om de kerstboom van groenten voor 4 personen klaar te maken, heeft u de volgende ingrediënten nodig:

 • -           200 gram snoepkomkommers.

 • -           0,5 gele paprika.

 • -           1 groene paprika.

 • -           2 stengels bleekselderij.

 • -           5 cherrytomaten.

 
Ook heeft u ingrediënten nodig om de dressing van de groentekerstboom te maken. Het gaat om 3 eetlepels mayonaise, 5 eetlepels yoghurt en 3 eetlepels fijngesneden bieslook.

 

Bereidingswijze


Het bereiden van de gezonde groentekerstboom is helemaal niet lastig. Hier hoeft u enkel de volgende stappen voor te volgen:

 1. 1.         Snijd de snoepkomkommers in partjes.

 2. 2.         Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s.

 3. 3.         Steek een ster uit de gele paprika.

 4. 4.         Snijd de groene paprika in repen.

 5. 5.         Snijd de bleekselderij in stukken van ongeveer 8 centimeter. Halveer deze stukken in de lengte.

 6. 6.         Halveer de cherrytomaten.

 7. 7.         Maak de dressing klaar door de mayonaise met de yoghurt te mengen. Doe hier 2/3 van de fijngesneden bieslook bij.

 
Nu is het tijd om de kerstboom te maken. Dit doet u door de reepjes groente in de vorm van een kerstboom neer te leggen op een serveerplank. De gele ster van paprika gaat uiteraard bovenin: dit wordt de piek. De tomaten ‘hangt’ u als kerstballen in de boom. Bestrooi het geheel met de overgebleven bieslook, zet de yoghurtdip naast de kerstboom en u bent klaar! Smakelijk eten. Oja... vergeet het niet te serveren op een prachtige serveerplank!

Lees meer

3x leuke kerstcadeaus voor de keukenprins(es)

  08/12/2017     Reacties (0)

3x leuke kerstcadeaus voor de keukenprins(es)


Sinterklaas is het land weer uit en dit betekent dat het weer tijd is om kerstcadeautjes te kopen. Wilt u een leuk kerstcadeau kopen voor een keukenprins(es), maar weet u niet zo goed wat u hem of haar moet geven? Dan helpt Tapasplanken.nl u graag. In dit artikel zetten we drie leuke kerstcadeaus voor echte keukenprinsen en keukenprinsessen op een rijtje.

 

1: Een houten vijzel
 

De meeste mensen hebben een vijzel van steen, maar u kunt ook een vijzel van hout aanschaffen voor uw keukenprins(es). De houten vijzels van Tapasplanken.nl worden van olijfhout gemaakt. Deze houtsoort is erg sterk en dit maakt een vijzel van olijfhout op en top duurzaam.

 

2: Een houten snijplank
 

Tapasplanken.nl verkoopt niet alleen vijzels van olijfhout, maar heeft ook prachtige snijplanken van olijfhout in het assortiment. Er zijn kleine snijplanken, maar ook grotere planken en snijplanken met handvaten. Door ons grote assortiment snijplanken, vindt u altijd wel een snijplank die helemaal aan de eisen van de ontvanger van het cadeau voldoet.

 

Ook houten snijplanken zijn erg sterk. Koopt u een snijplank van olijfhout bij Tapasplanken.nl, dan weet u zeker dat de ontvanger van uw cadeau vele jaren plezier heeft van deze plank. Ook als de keukenprins of keukenprinses de plank iedere dag gebruikt om ingrediënten te snijden, gaat de plank jaren mee.
 

3: Heerlijke olijfolie
 

Tot slot kunt u uw keukenprins(es) ook heerlijke olijfolie cadeau geven. De olie van Tapasplanken.nl kan niet alleen gebruikt worden bij het koken, maar kan ook als hapje geserveerd worden. Doe een beetje olie in een bakje, doe er wat suiker bij en serveer dit met brood en u bent klaar. Om dat onze olie zo lekker is, kunt u dit gewoon zonder toevoegingen met wat brood eten. Heerlijk! 

Lees meer

Extra grip tijdens het snijden? Bestel een snijplank met handvat

  14/11/2017     Reacties (0)

Extra grip tijdens het snijden? Bestel een snijplank met handvat
 

De meeste snijplanken hebben een eenvoudig ontwerp. Ze zijn vierkant of rond en hebben verder geen versieringen of andere poespas. Voor veel mensen werken deze snijplanken prima, maar helaas kan niet iedereen goed werken met een eenvoudige snijplank. Merkt u dat u wat meer grip nodig heeft tijdens het snijden? Dan bestelt u een snijplank met handvat bij Tapasplanken.nl.

 

Meer grip met een snijplank met handvat
 

Tapasplanken.nl heeft standaard snijplanken in het assortiment, maar verkoopt ook snijplanken met handvat. Deze snijplanken bieden extra grip tijdens het snijden. Door het handvat vast te houden tijdens het snijden van vlees, vis, groente of fruit, weet u zeker dat de snijplank niet kan verplaatsen. Zo kunt u gemakkelijker én veiliger snijden.

 
Het gebruiken van een snijplank met handvat is voornamelijk handig als u iets moet snijden wat vrij hard is. Denk hierbij aan pompoen, knolselderij of een harde fruitsoort. Door het handvat vast te houden, weet u zeker dat de snijplank door het harde drukken van het mes niet kan verschuiven.
 

Snijplanken van hoogwaardig olijfhout
 

Alle snijplanken van Tapasplanken.nl worden van hoge kwaliteit olijfhout gemaakt. Ook onze snijplanken met handvat zijn van deze houtsoort gemaakt. Olijfhout is sterk, heeft een lange levensduur en is onderhoudsvriendelijk. Koopt u een olijfhouten snijplank met handvat in onze online shop, dan weet u zeker dat u hier jaren plezier van heeft.

 

Vragen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over een van onze snijplanken met handvat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen al uw vragen beantwoorden. Ook als u hulp nodig heeft met het plaatsen van een bestelling, kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag het bestelproces van onze webwinkel op de juiste manier te doorlopen, zodat u uw snijplank met handvat op de juiste manier kunt bestellen bij 
 

Lees meer

Cadeau-idee: een uniek cadeaupakket van Tapasplanken.nl

  06/11/2017     Reacties (0)

Cadeau-idee: een uniek cadeaupakket van Tapasplanken.nl
 

Bent u op zoek naar een origineel cadeau voor uw vader, uw moeder, uw broer, uw zus, uw vriend(in) of een collega? Dan bent u bij Tapasplanken.nl aan het juiste adres. U kunt een van onze olijfhouten producten cadeau geven aan de jarige job, maar u kunt er ook voor kiezen een compleet cadeaupakket samen te stellen. Dit kunt u zelfstandig doen, maar ook met de hulp van Tapasplanken.nl.

 

Een compleet cadeaupakket met leuke items
 

Tapasplanken.nl verkoopt verschillende soorten producten, waaronder olijfhouten tapasplanken, delicatessen en kookboeken. U kunt onze producten los bestellen, maar u kunt ook een cadeaupakket met diverse producten samenstellen. Koop bijvoorbeeld een mooie tapasplank van olijfhout, koop enkele delicatessen en bestel een mooi kookboek. Pak alle cadeaus samen in - bijvoorbeeld in feestelijk transparant inpakpapier met een strik - en u bent klaar. Nu kunt u een mooi én uniek cadeau geven.

 

Samen een cadeaupakket samenstellen
 

Heeft u hulp nodig met het samenstellen van uw unieke cadeaupakket? Dan staat Tapasplanken.nl voor u klaar. Wij kunnen u vertellen welke producten in ons assortiment perfect bij elkaar passen. Door deze producten te bestellen en samen cadeau te geven, geeft u gegarandeerd een leuk presentje. En heeft u een specifiek budget voor uw cadeaupakket? Dan is dit absoluut geen probleem, want zelfs met een kleiner budget kunnen wij samen met u een leuk cadeaupakket samenstellen.

 

Vragen? Wij staan voor u klaar

Heeft u vragen over het samenstellen van een Tapasplanken.nl cadeaupakket of wilt u meer weten over een specifiek product in ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op, want wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.
 
 
 

Lees meer

Informatie

Tapasplanken.nl is de webshop op het gebied van olijfhouten producten. U kunt de producten eenvoudig online bestellen. De meeste producten leveren wij uit voorraad. Heeft u specifieke wensen? Neemt u dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Over ons

Tapasplanken.nl is de webshop op het gebied van olijfhouten producten. U kunt de producten eenvoudig online bestellen. De meeste producten leveren wij uit voorraad. Heeft u specifieke wensen? Neemt u dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn  inclusief  BTW   

Powered by CCV Shop software webshop