Bezoek onze winkel in Oldeberkoop! U kunt hier natuurlijk ook op afspraak uw bestelling afhalen
0
Winkelwagen
€ 0,00
Sinterklaas vieren op het werk

  01-10-2019     Reacties (0)

Sinterklaas vieren op het werk


Sinterklaas is misschien wel één van de leukste Nederlandse tradities. Maak van december daarom een extra leuke maand en vier Sinterklaas ook op het werk. Hoe je dit het beste doet? Wij zetten een aantal ideeën voor je op een rijtje.


Pak het groots aan

 

Is het tijd voor een feestje? Pak Sinterklaas dan groots en heerlijk ouderwets aan. Dit doe je door een Sinterklaas en Pieten in te huren, cadeautjes en snoepgoed in te slaan voor iedereen en de boel gezellig aan te kleden met een versierde stoel voor Sinterklaas, toepasselijke decoratie en muziek. Eventueel kun je ook de kinderen van je teamleden uitnodigen, gedichten schrijven voor iedereen of je team surprises laten knutselen voor elkaar. Check van te voren wel even of hier voldoende animo voor is. Lootjes trekken is alleen leuk als iedereen zijn best er voor wilt doen!


Iets minder traditioneel

 

Vier je Sinterklaas liever iets minder traditioneel en uitgebreid? Overweeg dan eens om iedereen uit te nodigen voor een drankje, Sinterklaas snoepgoed en een gezellig spel. Een leuk voorbeeld hiervan is het cadeauspel. Het cadeauspel werkt als volgt:

1. Koop per persoon minstens 3 cadeautjes (dus 30 cadeautjes als je 10 teamleden hebt). Deze cadeautjes mogen ietwat variëren qua prijsklasse (bijvoorbeeld tussen de 5 en de 10 euro), en moeten daarnaast zo divers mogelijk zijn. Ga bijvoorbeeld voor een fles wijn, een mooie serveerplank, wat hebbedingetjes en snoepgoed. Koop daarnaast een aantal flauwe cadeautjes zoals een foute mok, een suffe muts en een kitscherig beeldje.

2. Vervolgens ga je met zijn allen in een kring zitten. Tijdens de eerste ronde mag iedereen die nummer 1 of 6 gooit met de dobbelsteen een cadeautje uitzoeken en uitpakken. Ga door tot alle cadeautjes op zijn. Heeft iemand geen één cadeau? Dan moet degene met de meeste cadeautjes iets weggeven.

3. Tijdens de tweede ronde worden de spelregels iets uitgebreider:
Als je 1 gooit met de dobbelsteen: iedereen schuift één plek naar rechts en laat de cadeautjes liggen
2: pak een cadeau van iemand af
3: ruil een cadeau
4: geef een cadeau weg aan degene met de minste cadeaus
5: stel een cadeau veilig (deze mag je nu houden)
6: ontvang een cadeau van degene met de meeste cadeaus

Tijdens dit spel ontstaat er een hilarische strijd om cadeaus en ben je er van verzekerd dat iedereen met iets leuks én een glimlach naar huis gaat. Gebruik tijdens de tweede ronde wel een stopwatch die je op bijvoorbeeld 45 minuten instelt. Anders kan het spel namelijk eindeloos gespeeld worden!


Een subtiel cadeautje

 

Natuurlijk kun je Sinterklaas ook wat kleiner en subtieler vieren. Geef iedereen bijvoorbeeld een klein cadeautje, een chocoladeletter en eventueel een gedicht. Zo zet je je team toch even in het zonnetje én houd je de traditie rond Sinterklaas in stand!


Nog wat tips

 

Welke idee ook het beste bij jou en je team past, de volgende tips komen altijd van pas!

 
 • Voorkom discussies en houd het gezellig. Meng je dus niet in de Pieten discussie en probeer te kiezen voor de versie van Piet die het beste binnen jouw bedrijf past. Vergeet bovendien binnen een internationaal bedrijf niet om even uitleg te geven over de traditie rondom Sinterklaas.
 • Sinterklaas snoepgoed is nog lekkerder als je het zelf maakt! Kijk dus vooral even op Laura’s Bakery voor inspiratie.
 • Vind je het lastig om leuke cadeautjes uit te zoeken? Op onze website vind je allerlei leuke geschenken. Van kookboeken tot aan keukengerei, olijfolie of maatwerk. Blije gezichten gegarandeerd!

Lees meer

Een kerstpakket samenstellen

  13-09-2019     Reacties (0)

Een kerstpakket samenstellen


December is dé maand om je werknemers, collega’s en zakenrelaties extra te verwennen. Dit doe je natuurlijk met een gezellig kerstborrel en door een mooi kerstpakket te geven. Wil je dit jaar eens met wat anders op de proppen komen dan een afgezaagde kerststol en een fles wijn? Wij geven je een aantal tips om zelf een leuk en origineel kerstpakket samen te stellen.


Doe eens wat anders

 

Een kerstpakket is binnen veel bedrijven elk jaar ongeveer hetzelfde. Wat hapjes, een kerststol en de niet te missen fles wijn. En ondanks dat veel mensen hier best blij mee zijn, is het ook leuk om eens iets heel anders te geven met kerst. Brainstorm hier eens over met je team, of doe inspiratie op online. Zo staat kerst vaak in het teken van eten en drinken, en kun je dus kiezen voor een culinair pakket inclusief een mooie broodplank of tapasplank. Aan de andere kant is kerst ook hét moment om aan andere mensen te denken. Zo is het bijvoorbeeld een optie om mensen (een deel) van hun kerstpakket te laten doneren aan de voedselbank. Of de mensen de keus te geven om de waarde van hun kerstpakket te schenken aan een ander goed doel. Dit past helemaal bij de kerstgedachte, en is bovendien perfect voor de mensen die juist niet zo blij zijn met de standaard kersthapjes en drankjes.


Een persoonlijk tintje

 

Het nadeel van een kerstpakket is dat het soms wat onpersoonlijk is. Zeker in een groot bedrijf is het natuurlijk ook moeilijk om iets te kiezen wat iedereen lekker en/of leuk vindt. Ook rekening houden met allergieën, diëten en andere wensen is vaak lastig als je wat hapjes en drankjes in het kerstpakket wilt stoppen. We raden je bovendien aan om zoveel mogelijk in te spelen op de behoefte en wensen van je werknemers, collega’s en zakenrelaties. Zo past bij een jong bedrijf misschien wel een hip en duurzaam kerstpakket, terwijl je voor een traditioneel bedrijf misschien liever een wat klassieker kerstpakket wilt samenstellen. Daarnaast kun je een persoonlijk tintje toevoegen door te kiezen voor maatwerk, zoals een (tapas)plank met tekst. Zet hier bijvoorbeeld de slogan en bedrijfsnaam op, of kies voor een persoonlijke boodschap en kerstwens.


Kies een thema

 

Heb je al inspiratie opgedaan voor een origineel en persoonlijk kerstpakket? Zo niet, dan kan het kiezen van een thema je misschien verder op weg helpen. Een thema is namelijk dé manier om een kerstpakket leuk en onderscheidend te maken, en vaak komt na het kiezen van een thema de inspiratie voor de inhoud van het kerstpakket vanzelf. Brainstorm dus wederom met je team of kies voor een thema als een land (Spanje, Italië, Griekenland), tapas of sushi, duurzaamheid, vegetarisch of biologisch. Let er wederom op dat het thema past bij je bedrijf en doelgroep. Verder kun je het zo gek maken als je zelf wilt: afhankelijk van je wensen en budget. Creativiteit wordt vaak gewaardeerd, en zorgt er voor dat de mensen weer reikhalzend zullen uitkijken naar volgend jaar kerst!


Stel je eigen pakket samen!

 

Op onze website vind je allerlei leuke geschenken voor in een kerstpakket. Bijvoorbeeld een tapasplank maar ook kookboeken,porselein, olijfolie en andere benodigdheden voor in de keuken. Om deze producten heen kun je een heel kerstpakket samenstellen. Kijk dus gerust eens op de website om inspiratie op te doen. Kies bijvoorbeeld voor een gegraveerde broodplank en stel een kerstpakket samen met luxe beleg, noten, crackertjes, biologische sapjes, thee en brood.

                            

Lees meer

Waarom wij van houten keukengerei houden

  30-08-2019     Reacties (0)

Waarom wij van houten keukengerei houden

 

Het is je vast al opgevallen: bij Tapasplanken.nl houden we van houten keukengerei. Van houten snijplanken tot aan houten slacouverts, lepels, vijzels en bakjes. Maar waarom zijn we eigenlijk zo dol op hout in de keuken? Wat zijn de precieze voordelen van hout, welke houtsoorten zijn er en hoe kun je je houten keukengerei het beste onderhouden? Wij vertellen je er alles over!

 

De voordelen van houten keukengerei

 

Houten keukengerei heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo staat hout natuurlijk een stuk chiquer in je keuken dan plastic, maar is het ook nog eens duurzamer. Hout gaat namelijk –mits je het goed onderhoudt- jaren mee, blijft mooi en is lekker stevig. Dat terwijl plastic vaak van slechte kwaliteit is, en bovendien slecht voor het milieu is. Naast de uitstraling en de duurzaamheid is hout hygienisch in gebruik. Etensresten trekken niet gauw in het hout en het keukengerei is makkelijk schoon te houden. Tot slot beschadigen houten lepels of spatels je potten en pannen niet tijdens het koken. Het enige nadeel van hout? Dat je houten keukengerei helaas beter niet in de afwasmachine kunt afwassen! Hier wordt het hout namelijk niet mooier op, en de splinters die het keukengerei kan verliezen kunnen ook je overige vaat beschadigen.

 

Welke soorten hout?

 

In ons assortiment vind je houten keukengerei van onder andere olijfhout en Sheesham hout. Beide zijn duurzaam en hebben een bijzondere uitstraling. Zo worden de olijfhouten producten van het merk Pure Olive Wood gemaakt van oude olijfbomen die hun productiefunctie voor olijven verloren hebben. In plaats van deze bomen simpelweg om te hakken, krijgen ze nu dus een mooi tweede leven in jouw keuken. Een andere houtsoort met een verhaal is Sheesham hout. Dit hout afkomstig uit India en Pakistan staat bekend om haar warme uitstraling en unieke vlamtekeningen. Daarnaast wordt voor elke gekapte boom een nieuwe boom geplant. Hierdoor kun je zonder schuldgevoel een serveerplank of ander keukengereedschap uitzoeken van deze mooie houtsoort!

 

Onderhoud houten keukengerei

 

Zoals al eerder gezegd: houten keukengerei kan beter niet in de afwasmachine gewassen worden. Maar hoe was je het dan wel? Geen probleem! Maak simpelweg een sopje met wat groene zeep en was je houten keukengerei met een zachte borstel. Daarna was je alles goed af met koud water en leg je het keukengerei te drogen. Doe dit nooit boven een verwarming of ander warmtebron zoals een gasfornuis, want dan kan het hout kromtrekken. Sowieso houdt hout niet zo van extreme hitte, plaats er dus ook liever geen warme bekers of pannen op.

Geef je houten keukengerei daarnaast af en toe een extra onderhoudsbeurt door wat olijfolie in te wrijven met een zachte doek. Laat dit vervolgens goed intrekken. Let op: laat houten keukengerei nooit in water weken! Als je houten spatels of lepels erg vies zijn kun je deze beter zo snel mogelijk reinigen met een zachte borstel of een schuursponsje. Houd er tot slot rekening mee dat smaken en geuren soms in het hout kunnen trekken. Gebruik dus tijdens het koken niet dezelfde lepel voor je pikante saus als voor je zoete soepje. Is je houten keukengerie (zoals je serveer- of broodplank) juist niet zo vies? Dan is even afnemen met een vochtige doek vaak voldoende.

Ben je enthousiast geworden over houten keukengerei? Neem dan een kijkje in onze webshop!

                            

Lees meer

Waarom wij van houten keukengerei houden

  30-08-2019     Reacties (0)

Waarom wij van houten keukengerei houden

 

Het is je vast al opgevallen: bij Tapasplanken.nl houden we van houten keukengerei. Van houten snijplanken tot aan houten slacouverts, lepels, vijzels en bakjes. Maar waarom zijn we eigenlijk zo dol op hout in de keuken? Wat zijn de precieze voordelen van hout, welke houtsoorten zijn er en hoe kun je je houten keukengerei het beste onderhouden? Wij vertellen je er alles over!

 

De voordelen van houten keukengerei

 

Houten keukengerei heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo staat hout natuurlijk een stuk chiquer in je keuken dan plastic, maar is het ook nog eens duurzamer. Hout gaat namelijk –mits je het goed onderhoudt- jaren mee, blijft mooi en is lekker stevig. Dat terwijl plastic vaak van slechte kwaliteit is, en bovendien slecht voor het milieu is. Naast de uitstraling en de duurzaamheid is hout hygienisch in gebruik. Etensresten trekken niet gauw in het hout en het keukengerei is makkelijk schoon te houden. Tot slot beschadigen houten lepels of spatels je potten en pannen niet tijdens het koken. Het enige nadeel van hout? Dat je houten keukengerei helaas beter niet in de afwasmachine kunt afwassen! Hier wordt het hout namelijk niet mooier op, en de splinters die het keukengerei kan verliezen kunnen ook je overige vaat beschadigen.

 

Welke soorten hout?

 

In ons assortiment vind je houten keukengerei van onder andere olijfhout en Sheesham hout. Beide zijn duurzaam en hebben een bijzondere uitstraling. Zo worden de olijfhouten producten van het merk Pure Olive Wood gemaakt van oude olijfbomen die hun productiefunctie voor olijven verloren hebben. In plaats van deze bomen simpelweg om te hakken, krijgen ze nu dus een mooi tweede leven in jouw keuken. Een andere houtsoort met een verhaal is Sheesham hout. Dit hout afkomstig uit India en Pakistan staat bekend om haar warme uitstraling en unieke vlamtekeningen. Daarnaast wordt voor elke gekapte boom een nieuwe boom geplant. Hierdoor kun je zonder schuldgevoel een serveerplank of ander keukengereedschap uitzoeken van deze mooie houtsoort!

 

Onderhoud houten keukengerei

 

Zoals al eerder gezegd: houten keukengerei kan beter niet in de afwasmachine gewassen worden. Maar hoe was je het dan wel? Geen probleem! Maak simpelweg een sopje met wat groene zeep en was je houten keukengerei met een zachte borstel. Daarna was je alles goed af met koud water en leg je het keukengerei te drogen. Doe dit nooit boven een verwarming of ander warmtebron zoals een gasfornuis, want dan kan het hout kromtrekken. Sowieso houdt hout niet zo van extreme hitte, plaats er dus ook liever geen warme bekers of pannen op.

Geef je houten keukengerei daarnaast af en toe een extra onderhoudsbeurt door wat olijfolie in te wrijven met een zachte doek. Laat dit vervolgens goed intrekken. Let op: laat houten keukengerei nooit in water weken! Als je houten spatels of lepels erg vies zijn kun je deze beter zo snel mogelijk reinigen met een zachte borstel of een schuursponsje. Houd er tot slot rekening mee dat smaken en geuren soms in het hout kunnen trekken. Gebruik dus tijdens het koken niet dezelfde lepel voor je pikante saus als voor je zoete soepje. Is je houten keukengerie (zoals je serveer- of broodplank) juist niet zo vies? Dan is even afnemen met een vochtige doek vaak voldoende.

Ben je enthousiast geworden over houten keukengerei? Neem dan een kijkje in onze webshop!

                            

Lees meer

Een houten snijplank laten graveren

  22-08-2019     Reacties (0)

Een houten snijplank laten graveren


Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een echte bourgondiër? Laat dan een houten snijplank graveren met een tekst of logo. Dit cadeau valt bij zowel je vrienden en familieleden als je collega’s en zakenrelaties ongetwijfeld in de smaak. Bij Tapasplanken bestellen daarom zowel particulieren als bedrijven hun op maat gemaakte houten snijplanken.


Een origineel cadeautje

 

Iedereen kent ze wel: die ene vriend, tante, buurman of (schoon)moeder die je altijd verwend met een hoop lekkere hapjes als je langskomt. Beloon dit gezwoeg in de keuken daarom dan ook met een houten snijplank met daarop een lieve en persoonlijke tekst. Zo zal de gelukkige ontvanger altijd aan je denken tijdens het koken én je met een beetje geluk nog vaker uitnodigen. De houten snijplank is bovendien zo mooi dat hij ook gebruikt kan worden om borrelhapjes op te serveren of als eyecatcher in de keuken. Het laatste wat je tenslotte wil is dat je cadeautje ongebruikt in een keukenkastje terecht komt!


Maatwerk voor bedrijven

 

Een cadeautje voor je collega’s, werknemers of zakenrelaties uitzoeken is geen eenvoudig klusje. Je wilt tenslotte een cadeau vinden die veel mensen zullen kunnen waarderen, en daarnaast origineel is en gepersonaliseerd kan worden. Door voor een houten snijplank met daarop prominent jouw tekst of logo te kiezen zit jij daarom dan ook goed! Koken doet namelijk iedereen, en er zijn maar weinig mensen die niet dol zijn op lekker eten. Een houten snijplank is bovendien perfect om een reclameboodschap op te laten graveren. Zo zorg je dat iedereen regelmatig even aan jou denkt.


Hoe gaat het in zijn werk?

 

Een houten snijplank laten graveren doe je eenvoudig en snel via onze maatwerkpagina. Hoe het precies in zijn werk gaat? Heel simpel. Allereerst kies je uit ons ruime assortiment jouw favoriete snijplank. Je hebt de keus uit verschillende formaten, modellen en materialen. Het is maar net waar je van houdt. Daarna kies je jouw tekst of logo. Vervolgens personaliseer je deze tekst of logo met een lettertype, en bepaal je op welke plek deze moet komen. Tot slot mail je ons jouw keuze. De rest van het werk nemen we jou uit handen. Het enige wat jij hierna namelijk nog hoeft te doen is de snijplanken in ontvangst te nemen.


Hulp of inspiratie nodig?

 

Op onze website vind je verschillende voorbeelden van gegraveerde houten snijplanken. Uiteraard helpen we je graag verder op weg als je nog vragen of twijfels hebt. Door ons te bellen of te e-mailen denken we met je mee en maken we van je gegraveerde houten snijplanken samen een doorslaand succes. Heb je verder nog inspiratie nodig? Overweeg dan eens om de houten snijplank te geven in een cadeaupakketje/kerstpakketje. Samen met wat tapas (zoals olijven, een stuk ham en kaas, nootjes en zoutjes), een goede fles wijn en een kookboek sla je met dit cadeau de plank absoluut niet mis!

Lees meer| Meer

Over ons

Tapasplanken.nl is de webshop op het gebied van olijfhouten producten. U kunt de producten eenvoudig online bestellen. De meeste producten leveren wij uit voorraad. Heeft u specifieke wensen? Neemt u dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Onze winkel

Wilt u liever de producten eerst bekijken voordat u ze aanschaft? Neemt u dan een kijkje in onze winkel. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop