Bezoek onze winkel in Oldeberkoop! U kunt hier natuurlijk ook op afspraak uw bestelling afhalen
0
Winkelwagen
€ 0,00
Lekker voor op brood

  09-07-2019     Reacties (0)

Lekker voor op brood

Heb jij net een nieuwe broodplank gekocht? Met deze drie recepten zet je binnen een handomdraai een goed gevulde broodplank op tafel! Eet smakelijk!

 

Geroosterd stokbrood met olijventapenade

Een geroosterd stokbroodje met olijventapenade is een traditioneel Mediterraans succesnummer die bijna iedereen wel lust. Bovendien is de tapenade lekker snel klaar én niet moeilijk om te maken. Ideaal dus om te serveren op een feestje, bij de borrel of gewoon omdat je er zin in hebt.

 

Benodigdheden:

Staafmixer of keukenmachine

300 gram olijven
2 eetlepels kappertjes
3 takjes verse peterselie
6 zongedroogde tomaatjes
2 eetlepels vierge olijfolie
Oregano en peper naar smaak
Stokbrood
 

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten in een hoge beker of de keukenmachine en pureer het. De tapenade mag wat grof blijven, let dus op dat je niet te lang pureert. Vervolgens kun je de tapenade nog wat op smaak brengen door wat extra peper en/of oregano toe te voegen. Rooster vervolgens stokbrood in een grillpan, broodrooster of op de barbecue en klaar ben je!

 

Ciabatta met tomaten en basilicum bruschetta

Haal een stukje Italië in huis met dit zomerse én wederom super makkelijke recept. Met een frisse bruschetta sla jij de plank niet mis, en maak jij je gezelschap ongetwijfeld blij. Vergeet niet om er een lekker Italiaans drankje zoals een limonata bij te serveren. Eet de bruschetta als voorgerecht of als lunch op een warme dag.

 

Benodigdheden:

3 tomaten
1 teen knoflook
2 eetlepels vierge olijfolie
4 verse basilicum blaadjes
Ciabatta
 

Hoe maak je het?

Ontvel de tomaten door er een kruisje in te snijden, en vervolgens kort in kokend water te dompelen. Na het ontvellen verwijder je de pitjes en snijd je de tomaten fijn in blokjes. Pers vervolgens de knoflook en mix dit met de olijfolie. Bak ondertussen een ciabatta af in de oven (of zorg voor lekker vers brood) en snijd deze daarna in plakjes. De plakjes beleg je met de knoflookolie en de blokjes tomaat. Tot slot garneer je de plakjes brood met wat basilicum.

 

Knoflookbrood

Knoflookbrood is typisch zo’n “gouwe ouwe” waar je veel mensen blij mee maakt. Bijvoorbeeld als bijgerecht voor bij de barbecue of als comfort food tijdens een gezellig avondje op de bank. Wij raden je wel aan om dit knoflookbrood niet te serveren tijdens een date of als je later op de dag nog een afspraak hebt. Dit brood is namelijk zo onweerstaanbaar, dat je er redelijk wat van zult opsnoepen!

 

Benodigdheden:

Oven
Aluminiumfolie

50 gram roomboter (op kamertemperatuur)
2 tenen knoflook
Verse peterselie
Zout en peper naar smaak
Stokbrood
Optioneel: geraspte kaas
 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ondertussen maak je de knoflookboter door de boter, de uitgeperste teentjes knoflook, de peterselie, het zout en de peper te mengen. Maak vervolgens in het brood om de paar centimeter een inkeping (zonder het brood helemaal door te snijden). Smeer in de inkepingen de knoflookboter en eventueel de geraspte kaas, en maak van het brood een pakketje met aluminiumfolie. Doe dit pakketje zo’n 10 minuten in de oven. Na de 10 minuten verwijder je de folie, en bak je het brood nog even 5 minuten af.

Tip: heb je geen oven bij de hand of heb je weinig tijd? De knoflookboter smaakt ook heerlijk zonder in de oven te zijn geweest!

Extra tip: moet je na het eten van dit heerlijke knoflookbrood toch (onverwacht) de deur uit? Snoep dan wat van de overgebleven verse peterselie. Dit neutraliseert de beruchte knoflookadem!

                                                       

 

 

Lees meer

Een zomerse maaltijd

  22-06-2019     Reacties (0)

Een zomerse maaltijd

 

Met zomerse temperaturen hebben veel mensen wat minder trek in een zware maaltijd dan normaal. En zin om lang in de warme keuken te staan heb je natuurlijk al helemaal niet! Daarom delen we in dit blog een recept voor een heerlijke zomerse salade en yoghurt met fruit en zelfgemaakte granola als fris en gezond toetje. Deze maaltijd is voedzaam én zit vol met superfoods. Ideaal dus als jij nog wat kilo’s kwijt wilt of de zomer gewoon extra wilt stralen. Bovendien is hij snel en eenvoudig om te maken en kun je de voorbereidingen van te voren al treffen. Zo hoef je rond etenstijd nergens meer aan te denken en kun je ontspannen in het zonnetje gaan zitten met je zomerse hoofdgerecht en toetje!

 

Salade bomvol met superfoods

Deze zomerse salade is erg voedzaam en vullend, en dus ideaal geschikt als hoofdgerecht. Ben je een grote eter? De salade smaakt prima in combinatie met een stukje vis of met een blikje tonijn of zalm er doorheen gemixt. Als bijgerecht is vers stokbrood met knoflookboter uiteraard altijd een succes.

 

Benodigdheden:

2 kleine pannetjes
Vergiet
Slabestek
Serveerschaal

Ingrediënten (voor 2 personen):

200 gram quinoa
4 eieren
Bakje gekookte bietjes
Snoeptomaatjes
Walnoten
Zak veldsla
Olijfolie
Basilicum
Zout

Hoe maak je het?

  • Bereid de quinoa volgens de verpakking. Giet het vervolgens af en laat het afkoelen. Ondertussen kook je in een ander pannetje in zo’n 10 minuten de eieren hard. Pel vervolgens de eieren en laat ook deze even afkoelen.
  • Vervolgens snijd je de bieten en snoeptomaatjes klein, en mix je deze met de veldsla en walnoten. Gebruik zoveel tomaatjes en walnoten als je zelf lekker vindt.
  • Voeg daarna de afgekoelde quinoa en eieren toe aan de salade. Breng de salade op smaak met de olijfolie, basilicum en het zout.
  • Serveer de salade in een mooie serveerschaal en met slabestek als je hem meteen wilt opeten of bewaar hem tijdelijk in een afsluitbaar bakje. 

Yoghurt met fruit en zelfgemaakte granola

Deze yoghurt met fruit en zelfgemaakte granola is net zo lekker als een flinke bak ijs, maar wel een stuk gezonder. Maak hem dus als toetje of eet hem als ontbijtje. Succes gegarandeerd!

 

Ingrediënten:

Yoghurt
Fruit naar keuze

Voor de granola:
150 gram havermout
150 gram ongezouten notenmix
25 gram pompoenpitten
25 gram zonnebloempitten
Halve eetlepel kaneel
4 eetlepels honing
3 eetlepels zonnebloemolie

Optioneel: gezonde zaadjes zoals chiazaad of lijnzaad

Hoe maak je het?

  • Je maakt de granola heel eenvoudig door alle ingrediënten te mixen en af te bakken in de oven op 180 graden. Na zo’n 20 minuten is de granola klaar. Laat hem even afkoelen voordat je hem bewaart of op gaat eten. 
  • Mix de granola vervolgens met de yoghurt en de fruit naar keuze. Geen fan van yoghurt of heb je zin in een cheat day? De granola en het fruit smaken ook heerlijk in combinatie met een bolletje vanille ijs.

Eet smakelijk!

Wat je verder nog nodig hebt voor een zomerse maaltijd? Dat zijn natuurlijk een zomers muziekje, een leuke aankleding van de tafel én een verfrissend drankje! Ga bijvoorbeeld voor water met munt en citroen, of verwen jezelf met een glas frisse witte wijn. Heb je toevallig nog een watermeloen in huis? Maak dan watermeloenwater. Dit doe je door je blender voor driekwart te vullen met watermeloen, een eetlepel suiker toe te voegen en de blender vervolgens vol te gieten met water. Mix tot er een glad mengsel ontstaat. Geniet er van!

Lees meer

De drie leukste tapasrestaurants van Nederland

  09-06-2019     Reacties (0)

De drie leukste tapasrestaurants van Nederland

 

Bent u ook zo dol op het eten van tapas? Dan hebben wij goed nieuws voor u! Voor het bezoeken van een goed tapasrestaurant hoeft u namelijk niet langer helemaal naar Spanje af te reizen. Ook in Nederland vindt u meerdere goede én gezellige tapasrestaurants waar u kunt genieten van overheerlijke tapas. In dit artikel zetten wij de drie leukste tapasrestaurants van Nederland op een rijtje.

 

Nummer drie: Tapas Tia Rosa in Amsterdam

Bent u op zoek naar een stukje Spanje maar dan aan onze eigen grachten in Amsterdam? Kom dan eens langs bij Tapas Tia Rosa. Dankzij de verse ingrediënten en typisch Spaanse ambiance waant u zich echt even op vakantie in eigen land. Op het menu vindt u allerlei verschillende tapas van de klassiekers zoals patatas en albóndigas tot aan luxere tapas met bijvoorbeeld biefstuk, zalm en lamsrack. Daarnaast vindt u bij Tapas Tia Rosa een zeer uitgebreide wijnkaart en toetjes om de vingers bij af te likken. Eet dus niet te veel tapas want u zult ongetwijfeld ook de churros met chocoladesaus en de koffie met Spaanse likeur willen proberen!

 

Nummer twee: La Bodega Tapas- Vinos- Cerveceria in Maastricht

Bij La Bodega in Maastricht snappen ze dat er niks beter smaakt bij de tapas dan een goede wijn of een koud biertje. Bij dit tapasrestaurant met gezellig terras vindt u daarom niet alleen een uitgebreide kaart met allerlei soorten tapas maar ook verschillende (speciale) wijnen en biertjes. Voor de rest staat het menu vol met allerlei klassieke Spaanse toppers zoals pinchos met vlees of vis, jamón serrano, tortillas en croquetas met ham, kaas of gamba’s. Laat u verrassen door een tabla gevuld met vlees, vis of vegetarische hapjes of kies zelf een samenstelling van uw lievelingstapas uit. De maaltijd wordt uiteraard compleet met een glaasje huisgemaakte sangria en een typisch Spaans toetje zoals de crema Catalana als dessert.

 

Nummer één: 21 Pinchos in Rotterdam

De nummer één in dit lijstje is zonder twijfel 21 Pinchos in de Markthal, Rotterdam. Dit tapasrestaurant is al meerdere keren tot beste tapasrestaurant van Nederland verkozen en dat is niet zonder reden. Bij 21 Pinchos bereiden de Spaanse chefs namelijk met alle liefde én de beste ingrediënten uw pinchos. Of u nu gaat voor vlees, vis, vegetarisch of zelfs vegan: bij dit tapasrestaurant bent u aan het goede adres. Ook als u alleen zin heeft in een wijntje, biertje of een borrel met een lekker hapje kunt u even bijkomen op het dakterras van 21 Pinchos. Kom dus genieten van de pulpo a la plancha, calamares en solomillo. Tot slot is de Markthal in Rotterdam natuurlijk dé plek als u meteen wat boodschappen op de markt wilt doen zodat u ook thuis de lekkerste maaltijden kunt bereiden.

 

Tapas: ook lekker om thuis te eten!

Hoewel het bezoeken van één van deze drie tapasrestaurants een absolute aanrader is, kunnen wij het ons voorstellen dat u ook wel eens thuis tapas wilt eten. Gelukkig hoeft het maken van tapas niet perse heel ingewikkeld te zijn. Het geheim zit hem vooral in het vinden van de juiste ingrediënten en recepten. Vergeet daarnaast niet dat oefening kunst baart. Met deze olijfhouten pinchos en mooie pincho houder serveert u uw tapas bovendien extra professioneel en luxueus. Creëer dan ook een heuse Spaanse sfeer én smaak met behulp van deze accessoires, verse ingrediënten en een goede Spaanse wijn. Om het geheel af te maken kunt u de tapas serveren aan een gezellig opgedekte statafel en Spaanse muziek op de achtergrond draaien. Geniet er van!

Lees meer

Haal een stukje Spanje in huis

  15-05-2019     Reacties (0)

Waarom Valencia de ideale stad voor een stedentrip is

 

Een korte vakantie naar de zon doet iedereen goed. Het is tenslotte altijd fijn om even de batterij op te laden en te ontspannen op een mooie bestemming. Bent u nog op zoek naar de perfecte bestemming voor een korte vakantie of stedentrip? Wij vertellen u waarom wij de Spaanse stad Valencia de ideale stad hiervoor vinden.

 

Het heerlijke klimaat

De allereerste reden waarom Valencia de perfecte stad voor een korte vakantie is is het heerlijke klimaat. Het is er namelijk het hele jaar door aangenaam en nooit echt koud. Hierdoor is Valencia ook een ideale bestemming in het voorjaar, najaar of de winter. In de maanden juli en augustus is het overdag wel wat aan de warme kant, maar met een fris drankje in uw hand zult u dit wel overleven. Bovendien ligt Valencia aan het strand, zodat u altijd wat verkoeling kunt zoeken.

 

Goede bereikbaarheid

Een andere belangrijk voordeel van Valencia is de goede bereikbaarheid. In ongeveer twee uurtjes bereikt u vanuit Nederland de Spaanse stad. Doordat er dagelijks meerdere directe vluchten gaan vanuit diverse vliegvelden, zult u bovendien regelmatig een vliegticket voor een gunstige prijs kunnen vinden. Vanuit het vliegveld reist u vervolgens gemakkelijk en snel naar het centrum van de stad met de metro. Ook in de stad zelf reist u met de goede metroverbinding, de bus en ook lopend kunt u veel bezienswaardigheden prima bereiken. Tot slot is Valencia de ideale stad om lekker te fietsen dankzij het gunstige klimaat en doordat de stad –in tegenstelling tot veel andere Spaanse steden- niet heuvelachtig is.

 

Lekker eten & drinken

Een vakantie is uiteraard niet compleet zonder te hebben genoten van lekkere en lokale hapjes en drankjes. Zo staat Valencia onder andere bekend om haar overheerlijke paella, maar kun je er uiteraard ook prima andere typische Spaanse gerechten proberen. Wij raden u daarom aan om sowieso wat visgerechten en pinchos uit te proberen. Qua drankjes is onder andere ‘Agua de Valencia’ erg populair én perfect voor op een warme zomerdag. Deze cocktail bestaat uit verse sinaasappelsap, gin, champagne en wodka. Hoewel deze combinatie vrij sterk klinkt, beloven wij u dat de typisch Valenciaanse sinaasappels veel goed maken. Op zoek naar een fris drankje zonder alcohol? Probeer dan eens een glas horchata. Tot slot mag ook de turrón niet op uw lijstje ontbreken. Deze zoete nougat-achtige lekkernij is verkrijgbaar in allerlei smaken en ook een leuk souvenirtje voor de thuisblijvers.

 

De bezienswaardigheden

In Valencia is voor ieder wat wils te beleven. Ga bijvoorbeeld langs het strand fietsen en stop bij een gezellig restaurant voor een bord paella en een drankje, of wandel door het historische stadscentrum waar u niet alleen mooie gebouwen maar ook gezellige bars, restaurants en winkeltjes vindt. Houdt u van shoppen? Bezoek dan Mercado Central of één van de overdekte winkelcentra zoals Nuevo Centro. Uitgaan kunt u overigens prima in het historische stadscentrum, of in de indrukwekkende discotheek L’Umbracle. Deze discotheek is gelegen naast het futuristische Ciudad de Las Artes, wat overdag weer zeker een bezoekje waard is. Tot slot kunt u in het park Jardin del Turia heerlijk wandelen, picknicken of joggen als u toe bent aan wat ontspanning na zoveel uitstapjes!

 

Haal een stukje Spanje in huis

Een stedentrip gaat helaas altijd veel te snel voorbij. Droom daarom verder over een vakantiehuisje of emigratie naar Spanje, of haal gewoon een stukje van dit mooie land in huis. Dit kunt u door een goede Spaanse wijn te schenken, of –nog leuker- door een Spaanse avond te organiseren compleet met zelfgemaakte tapas, desserts en sangria. De aankleding maakt u vervolgens af met deze pinchos, een mooie tapasplank en Spaanse muziek op de achtergrond. Wij wensen u veel plezier!

Lees meer

De geschiedenis van tapas

  29-04-2019     Reacties (0)

De geschiedenis van tapas

 

Tapas is één van de belangrijkste onderdelen van de Spaanse eetcultuur. En niet alleen Spanjaarden zijn dol op deze kleine hapjes. Ook in de rest van de wereld heeft tapas het hart van veel mensen veroverd. Tijdens een bezoek aan Spanje slaan de meeste toeristen de tapasbar dan ook absoluut niet over! Maar waar is de traditie van het tapas eten eigenlijk ontstaan? Wij vertellen u de twee legendes over tapas (met een klein vleugje van onze eigen fantasie).

 

Koning Alfonso X en zijn dronken mannen

Hoewel er verschillende versies over de legende rondom tapas bestaan, beginnen de meeste verhalen in de 16e eeuw en met koning Alfonso X. Ook de eerste legende begint met het verhaal over deze wijze koning Alfonso X. De koning en zijn troepen waren druk bezig met het veroveren van stukken land en het voeren van oorlogen. Het werk was zwaar, en veel mannen dronken dan ook liters wijn om de lange dagen door te komen. Na verloop van tijd begon het de koning echter op te vallen dat de wijn die ze tussendoor dronken wel erg snel naar het hoofd steeg van hem en zijn mannen. Ze werden steeds sneller dronken, en iedereen weet dat dronken mannen voor veel problemen zorgen. De koning bedacht dan ook dat het sneller dronken worden wel eens kon komen door de vermoeidheid en de honger. In plaats van te minderen met de wijn verzon de koning dan ook een veel betere regel. Er mocht alleen gedronken worden als er ook een hapje bij geserveerd werd. Zo ontstond de traditie van het eten van een plakje ham, stukje kaas, noten, olijven of een andere kleine portie bij elk glas wijn dat er op tafel kwam. Door de eeuwen heen ontdekten de Spanjaarden bovendien dat tapas niet alleen helpt tegen de honger en het snel dronken worden, maar dat het bovenal een gezellige en sociale traditie is. Deze traditie wordt in Spanje dan ook nog altijd voortgezet, en tapasbars zijn mateloos populair om te bezoeken met vrienden of collega’s.

 

Koning Alfonso X en zijn hekel aan insecten

De tweede legende verteld een iets ander verhaal over koning Alfonso X. Ook in dit verhaal is de koning dol op zijn dagelijkse glaasjes wijn. De koning werd dan ook erg boos als er weer eens een vieze vlieg of ander insect in zijn drinken terecht kwam. Na de zoveelste woede-uitbarsting (compleet met rondvliegende glazen en wijn) had de ober van de koning er genoeg van. Er moest toch een oplossing zijn tegen die vervelende insecten in de wijn van koning Alfonso X? De ober dacht lang na en besloot uiteindelijk het glas af te schermen door er een plakje ham over heen te leggen. De ober was dan ook ietwat verbaasd toen hij zag dat de koning het plakje ham met smaak zat op te peuzelen! Vanaf dat moment vroeg de koning om een hapje bij elk glas wijn dat hij bestelde. En niet alleen de koning bleek fan. Ook de rest van het koningshuis kon de kleine hapjes bij de wijn wel waarderen. Al gauw werd tapas een heuse trend, waar we nu eeuwen later nog steeds volop van kunnen genieten. En aangezien we tegenwoordig niet meer zoveel last hebben van vliegen, eten we tapas dan ook liever uit mooie bakjes of van een mooie tapasplank. Bovendien krijg je tegenwoordig niet alleen maar een plakje ham, maar zijn er tientallen verschillende soorten tapas waar je uit kunt kiezen.

Lees meer



| Meer

Over ons

Tapasplanken.nl is de webshop op het gebied van olijfhouten producten. U kunt de producten eenvoudig online bestellen. De meeste producten leveren wij uit voorraad. Heeft u specifieke wensen? Neemt u dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Onze winkel

Wilt u liever de producten eerst bekijken voordat u ze aanschaft? Neemt u dan een kijkje in onze winkel. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief




Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop