Bezoek onze winkel in Oldeberkoop! U kunt hier natuurlijk ook op afspraak uw bestelling afhalen
0
Winkelwagen
€ 0,00

Twee heerlijke desserts voor na de tapas

 

Na aanschaf van een mooie tapasplank jeuken uw handen om een gezellige tapasavond te organiseren. Voor de tapas zelf zult u waarschijnlijk voldoende inspiratie hebben. Een overheerlijke tortilla, patatas bravas, Spaanse gehaktballetjes, spiesjes met vlees of kip, pittige gamba’s of croquetas zijn bovendien zo gemaakt. Om nog maar te zwijgen over de olijven, jamon serrano, chorizo, kaas en het brood die u er bij kunt serveren. Een stuk lastiger is het verzinnen van een dessert die bij de tapas past én niet te ingewikkeld is. Daarom vindt u hieronder twee recepten voor heerlijke desserts die ideaal zijn om te serveren na de tapas. Alle twee de desserts kunt u gemakkelijk van te voren voorbereiden, zodat u op de avond zelf nergens meer aan hoeft te denken. Het enige wat u nog hoeft te doen? De wijn of sangria koud zetten en wat sfeervolle Spaanse achtergrondmuziek uitkiezen!

 

De klassieker: de Spaanse flan

De flan is een echte klassieker in Spanje. Naast dat bijna iedereen het wel lust, is het ook nog eens erg geschikt om indruk mee te maken op uw gasten.


Ingrediënten (voor een taart van ongeveer 10 stukken) 
  • 10 eieren 
  • 2 blikken gecondenseerde melk 
  • 250 ml water 
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 500 gram suiker 
  • 1 eetlepel whiskey 

Mix de eieren, melk, water, vanillesuiker, 250 gram suiker en de whiskey door elkaar met een mixer. Giet het mengsel hierna door een zeef zodat u een egaal mengsel overhoudt. 
Vervolgens gaat u de overige 250 gram suiker karameliseren. Dit doet u door een pannetje met de suiker en een scheut water op hoog vuur te plaatsen. Zodra het water verdampt is, kleurt de suiker bruin. Giet op dit moment nog wat water bij het mengsel en laat dit verdampen tot de karamelsaus dik genoeg is. 
Giet de warme karamelsaus in een cakeblik, en voeg daarna het andere mengsel toe. Zet het cakeblik vervolgens één tot anderhalf uur in de oven (180 graden). Met een satéprikker kunt u kijken of de flan inderdaad klaar is (de prikker moet er droog uitkomen). Laat daarna de flan nog minimaal twee uur in de koelkast staan. Garneer de flan met wat slagroom, aardbeien of frambozen en serveer er een kop koffie bij.

 

Een sensuele chocolademousse met Spaanse likeur

Chocolade en Spaanse likeur. Wie houdt niet van deze hemelse combinatie? Deze chocolademousse met Spaanse likeur is dan ook de perfecte afsluiter van een gezellige tapasavond.


Ingrediënten (voor 4 personen) 
  • 125 ml melk 
  • 250 gram chocolade (puur) 
  • 250 ml slagroom 
  • 3 eiwitten 
  • 1 eetlepel suiker 
  • borrelglaasje met Spaanse likeur (bijvoorbeeld Licor 43 of Tia Maria) 

Breng in een pannetje de melk aan de kook. Zodra de melk kookt haalt u de pan van het vuur en voegt u de chocolade in stukjes toe. Roer dit goed door, net zolang tot de chocolade helemaal gesmolten is. Sla vervolgens in een kom de slagroom stijf en voeg er de likeur aan toe. 
Daarna klopt u in een andere kom de eiwitten op. Zodra dit mengsel bijna stijf is voegt u de suiker toe. Vervolgens klopt u ook dit mengsel stijf. Wacht vervolgens tot de chocolade helemaal afgekoeld is. Daarna voegt u het mengsel met de eiwitten hier aan toe en klopt dit er door. Tot slot klopt u ook voorzichtig het mengsel met de slagroom er door. 
Serveer de chocolademousse in cocktailglazen of mooie kopjes, en zet ze vervolgens minimaal twee uur in de koelkast. Garneer de chocolademousse vervolgens met chocoladesnippers, slagroom of rood fruit en serveer het dessert met een frisse dessertwijn.

    03-04-2019 10:21     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Over ons

Tapasplanken.nl is de webshop op het gebied van olijfhouten producten. U kunt de producten eenvoudig online bestellen. De meeste producten leveren wij uit voorraad. Heeft u specifieke wensen? Neemt u dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Onze winkel

Wilt u liever de producten eerst bekijken voordat u ze aanschaft? Neemt u dan een kijkje in onze winkel. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief




Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop