Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Super groentesoep voor extra weerstand

Super groentesoep voor extra weerstand

 

Met het oog op het coronavirus én de vele ‘gewone’ verkoudheden en griepjes die heersen delen we een recept voor een super groentesoep voor extra weerstand met jullie. Met behulp van deze groentesoep krijg jij al je vitamines binnen en zet je bovendien snel en eenvoudig een gezonde maaltijd op tafel.

 

Ingrediënten voor de groentesoep:

 
  • 5 middelgrote, rijpe tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • Halve ui
  • Bouillonblokje
  • Scheutje olijfolie
  • Zout
  • Ongeveer twee liter water
  • Twee of drie verschillende soorten groente naar keuze: bijvoorbeeld aardappels, wortels, courgettes, broccoli, paprika, spinazie of bloemkool (uiteraard is een groentesoeppakket uit de supermarkt ook geschikt)

Hoe maak je de groentesoep?

 

Stap 1: halveer de tomaten, snijd de ui iets kleiner en pel de knoflook. Vervolgens doe je de tomaten, ui en knoflook in de blender. Voeg hier water aan toe, tot de blender ongeveer voor driekwart gevuld is. Meng alles door elkaar tot het een egaal mengsel is geworden
Stap 2: doe een scheutje olijfolie in de pan, zodra de olie is verwarmd voeg je het mengsel toe. Hierna voeg je wat zout en het bouillonblokje toe
Stap 3: laat het mengsel een tijdje pruttelen (zo’n 15 tot 20 minuten)
Stap 4: voeg extra water toe aan het mengsel, ongeveer tot de pan driekwart gevuld is
Stap 5: laat het mengsel nogmaals een tijdje pruttelen totdat het aan de kook raakt
Stap 6: snijd de groentes ondertussen in hapklare stukjes
Stap 7: zodra de soep aan de kook is voeg je de groentes toe
Stap 8: laat de soep voor de laatste keer een tijdje pruttelen
Stap 9: proef of de soep goed op smaak is, de groentes gaar zijn en voeg eventueel wat extra water, zout of kruiden naar eigen smaak toe

 

Knoflookbrood voor bij de groentesoep

 

De groentesoep is geschikt voor de lunch, als voorgerecht of als avondmaal als je hem combineert met bijvoorbeeld een stukje vis of tapas. Daarnaast is de soep erg lekker in combinatie met knoflookbrood. Sowieso is knoflookbrood altijd een goed idee, zeker omdat knoflook vol zit met antioxidanten. Het lekkerste knoflookbrood maak je uiteraard ook zelf.

 

Ingrediënten voor het knoflookbrood:

 
  • Een ciabatta of afbakstokbrood
  • 60 gram roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 gram peterselie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie

Hoe maak je het knoflookbrood?

 

Stap 1: verwarm de oven op 200 graden
Stap 2: snijd de peterselie en knoflook heel fijn, of pers de knoflook uit
Stap 3: smelt de boter en maak vervolgens een mengsel van de boter, peterselie, knoflook en olijfolie
Stap 4: snijd het brood overdwars door het midden of maak inkepingen
Stap 5: smeer het mengsel op het brood en bestrooi het brood daarna met de Parmezaanse kaas
Stap 6: wikkel het brood in aluminiumfolie en bak het vervolgens zo’n 15 minuten in de oven
Stap 7: verwijder hierna het aluminiumfolie en bak het brood nog zo’n 5 minuten op de grillstand

 

Serveer het knoflookbrood vervolgens op een mooie broodplank of tapasplank. Eet smakelijk en zorg de komende tijd extra goed voor jezelf en je gezin!

    16-03-2020 09:27     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.