Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Vijf trends op het gebied van koken & eten

Vijf trends op het gebied van koken & eten

Vijf trends op het gebied van koken & eten

 

Bij Tapasplanken.nl zijn we dol op uitgebreid koken en lekker eten. Daarnaast zijn we (mede voor de webshop) altijd op zoek naar de laatste trends en ontwikkelingen op culinair gebied. Ben je benieuwd welke trends we de afgelopen tijd veel gespot hebben in de keuken? Hieronder zetten we er vijf voor je op een rijtje.

 

Kiezen voor duurzaam

 

Alles draait tegenwoordig om duurzaamheid. Ook op het gebied van koken en eten kiezen we steeds bewuster en gaan we voor duurzaam. Dit houdt in dat we sommige milieubelastende ingrediënten liever wat minder eten, en bijvoorbeeld kiezen voor seizoensgroente en fruit uit eigen land. Daarnaast is het helemaal hip om foodwaste te voorkomen en van je kliekjes de meest creatieve gerechten te maken. Denk hierbij aan zelfgemaakte soep en chips van overgebleven groentes en (ijs)thee of marmelades van rijp fruit.

 

Direct trade

 

Naast dat we gaan voor duurzaam, willen we graag weten waar ons eten vandaan komt. Een nieuwe trend is daarom om voor direct trade te kiezen en je groentes, eieren, melk of vlees direct bij de boer te kopen. Direct trade kent verschillende voordelen. Zo is het vaak voordeliger voor de boer, super leuk en leerzaam voor de kinderen én verse producten smaken natuurlijk extra lekker. Ben je op zoek naar een Spaanse ham die direct bij de producent vandaan komt? Bekijk dan onze Spaanse Serranoham. Deze ham is vrij van conserveringsmiddelen, duurzaam en onmisbaar tijdens een gezellige tapasavond.

 

Gefermenteerd voedsel

 

Bij de trend “kiezen voor duurzaam” hadden we het al over manieren om foodwaste te voorkomen. De trend om gefermenteerd te eten, sluit hier perfect bij aan. Zo is het fermenteren, oftewel drogen van je voedsel, de ideale manier om van je kliekjes af te komen of je voedsel langer houdbaar te maken. Daarnaast is gedroogd voedsel een echte smaakmaker in allerlei gerechten én ontzettend goed voor je darmen en spijsvertering. Nog meer voordelen van fermenteren? Dat is dat je voedsel vrij van conserveringsmiddelen blijft. Fermenteren doe je eenvoudig thuis, bijvoorbeeld met een voedseldroger.

 

Eten met aandacht

 

Onze favoriete trend? Dat is eten met aandacht. Hierbij bedoelen we dat er de tijd wordt genomen voor het koken, om uitgebreid te tafelen én dat er aandacht wordt geschonken aan waar de producten vandaan komen. Nodig dus snel wat gasten uit en maak een mooie tapasplank vol met zelfgemaakte hapjes klaar. Onder het genot van een wijntje kunnen jullie deze trend in praktijk brengen en de hele avond bijpraten, genieten en tafelen met aandacht voor elkaar en de wereld om ons heen.

 

Foodswaps

 

Tot slot zien we de foodswaps steeds vaker terugkomen. Denk hierbij aan spaghetti gemaakt van courgette, wraps van sla of een pizzabodem van bloemkool. Naast dat de foodswaps ideaal zijn voor iedereen die op de lijn let, een dieet volgt, glutenvrij leeft of flexitariër/vegetariër is, zijn de foodswaps ook nog eens super leuk om te maken. Doe daarom inspiratie op online, en bekijk wat jij (misschien wel met je kliekjes) kunt maken. Meer groentes en minder vlees en koolhydraten eten was nog nooit zo makkelijk dankzij deze trend. Eet smakelijk!

                                                       
    15-02-2020 22:15     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.