Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Drie recepten met Spaanse ham

Drie recepten met Spaanse ham

Drie recepten met Spaanse ham

 

Spaanse ham is heerlijk als voorgerecht of als borrelhapje. Daarnaast kan men met Spaanse ham heerlijke tapas maken. Ben je op zoek naar inspiratie? Hieronder vind je drie overheerlijke én makkelijke recepten.

 

Spaanse ham met meloen

 

Dit recept is snel te bereiden, super simpel en vooral heel erg lekker. Het enige wat je nodig hebt is een goede Spaanse ham die je in dunne plakjes snijdt, en een koude en zoete meloen. De meloen snijd je vervolgens in mooie blokjes. Daarna wikkel je de Spaanse ham om de meloen heen en prik je de meloen aan een pincho. Serveer de pinchos samen met een glas cava als voorgerecht of als borrelhapje.

 

Pan con tomate én Spaanse ham

 

Pan con tomate is een populair Spaans ontbijtje. Pan con tomate in combinatie met Spaanse ham kan echter ook prima op elk ander tijdstip geserveerd worden. Hoe je het maakt? Heel simpel: je begint met het roosteren of grillen van een baguette. Daarna wrijf je een teen knoflook uit over het brood. Vervolgens snijd je een rijpe en zoete tomaat in tweeën, en wrijf je ook de tomaat uit over je baguette. Tot slot garneer je je het brood met olijfolie, zout, basilicum en natuurlijk de Spaanse ham. Eet smakelijk!

 

Spaanse ham kroketjes

 

De Spaanse ham kroketjes zijn iets ingewikkelder om te maken dan de eerste twee recepten, maar vallen nog altijd in de categorie “lekker en simpel”. Wel is het verstandig om de kroketjes vooraf alvast te maken, de bereidingstijd is namelijk iets langer. Dit is wat je nodig hebt voor de Spaanse ham kroketjes:

 
  • Boter (40 gram)
  • Bloem (4 eetlepels)
  • Melk (750 ml)
  • Spaanse ham (100 gram)
  • Peper en zout
  • 2 eieren
  • Paneermeel
  • Een frituurpan of een grote fles zonnebloemolie om de kroketjes mee te frituren

Hoe maak je de Spaanse ham kroketjes?

 

Verhit in een steelpan de boter. Zodra de boter gesmolten is voeg je bloem toe. Daarna voeg je beetje bij beetje de melk toe. Blijf goed roeren, net zolang totdat er een dikke, gladde saus ontstaat. Blijft de saus te dun? Gebruik dan een extra beetje bloem. Vervolgens laat je het mengsel even doorkoken en voeg je wat peper en zout toe voor extra smaak. Tot slot voeg je de in reepjes gesneden Spaanse ham toe.

 

Laat het mengsel daarna afkoelen. Zodra het is afgekoeld laat je het mengsel opstijven in de koelkast (hoe langer, hoe beter maar hou minimaal 2 uur aan).

 

Na het opstijven haal je het mengsel uit de koelkast en rol je er kleine balletjes van. Vervolgens heb je drie verschillende schalen nodig: een met wat bloem, een met opgeklopte eieren en een met paneermeel. Rol de balletjes eerst door de bloem, daarna door de eieren en tot slot door het paneermiddel. Nadat je alle balletjes zo hebt bewerkt, kun je ze frituren. Doe dit in een frituurpan of in een koekenpan met een flinke laag zonnebloemolie. De kroketjes kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.



Tip: houd je van afwisseling of krijg je ook vegetarische gasten op bezoek? Vervang de ham dan voor Manchego kaas!
    04-12-2019 10:02     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.