Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Waarom wij van houten keukengerei houden

Waarom wij van houten keukengerei houden

 

Het is je vast al opgevallen: bij Tapasplanken.nl houden we van houten keukengerei. Van houten snijplanken tot aan houten slacouverts, lepels, vijzels en bakjes. Maar waarom zijn we eigenlijk zo dol op hout in de keuken? Wat zijn de precieze voordelen van hout, welke houtsoorten zijn er en hoe kun je je houten keukengerei het beste onderhouden? Wij vertellen je er alles over!

 

De voordelen van houten keukengerei

 

Houten keukengerei heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo staat hout natuurlijk een stuk chiquer in je keuken dan plastic, maar is het ook nog eens duurzamer. Hout gaat namelijk –mits je het goed onderhoudt- jaren mee, blijft mooi en is lekker stevig. Dat terwijl plastic vaak van slechte kwaliteit is, en bovendien slecht voor het milieu is. Naast de uitstraling en de duurzaamheid is hout hygienisch in gebruik. Etensresten trekken niet gauw in het hout en het keukengerei is makkelijk schoon te houden. Tot slot beschadigen houten lepels of spatels je potten en pannen niet tijdens het koken. Het enige nadeel van hout? Dat je houten keukengerei helaas beter niet in de afwasmachine kunt afwassen! Hier wordt het hout namelijk niet mooier op, en de splinters die het keukengerei kan verliezen kunnen ook je overige vaat beschadigen.

 

Welke soorten hout?

 

In ons assortiment vind je houten keukengerei van onder andere olijfhout en Sheesham hout. Beide zijn duurzaam en hebben een bijzondere uitstraling. Zo worden de olijfhouten producten van het merk Pure Olive Wood gemaakt van oude olijfbomen die hun productiefunctie voor olijven verloren hebben. In plaats van deze bomen simpelweg om te hakken, krijgen ze nu dus een mooi tweede leven in jouw keuken. Een andere houtsoort met een verhaal is Sheesham hout. Dit hout afkomstig uit India en Pakistan staat bekend om haar warme uitstraling en unieke vlamtekeningen. Daarnaast wordt voor elke gekapte boom een nieuwe boom geplant. Hierdoor kun je zonder schuldgevoel een serveerplank of ander keukengereedschap uitzoeken van deze mooie houtsoort!

 

Onderhoud houten keukengerei

 

Zoals al eerder gezegd: houten keukengerei kan beter niet in de afwasmachine gewassen worden. Maar hoe was je het dan wel? Geen probleem! Maak simpelweg een sopje met wat groene zeep en was je houten keukengerei met een zachte borstel. Daarna was je alles goed af met koud water en leg je het keukengerei te drogen. Doe dit nooit boven een verwarming of ander warmtebron zoals een gasfornuis, want dan kan het hout kromtrekken. Sowieso houdt hout niet zo van extreme hitte, plaats er dus ook liever geen warme bekers of pannen op.

Geef je houten keukengerei daarnaast af en toe een extra onderhoudsbeurt door wat olijfolie in te wrijven met een zachte doek. Laat dit vervolgens goed intrekken. Let op: laat houten keukengerei nooit in water weken! Als je houten spatels of lepels erg vies zijn kun je deze beter zo snel mogelijk reinigen met een zachte borstel of een schuursponsje. Houd er tot slot rekening mee dat smaken en geuren soms in het hout kunnen trekken. Gebruik dus tijdens het koken niet dezelfde lepel voor je pikante saus als voor je zoete soepje. Is je houten keukengerie (zoals je serveer- of broodplank) juist niet zo vies? Dan is even afnemen met een vochtige doek vaak voldoende.

Ben je enthousiast geworden over houten keukengerei? Neem dan een kijkje in onze webshop!

                                                       
    30-08-2019 08:14     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.