Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Lekker voor op brood

Lekker voor op brood

Heb jij net een nieuwe broodplank gekocht? Met deze drie recepten zet je binnen een handomdraai een goed gevulde broodplank op tafel! Eet smakelijk!

 

Geroosterd stokbrood met olijventapenade

Een geroosterd stokbroodje met olijventapenade is een traditioneel Mediterraans succesnummer die bijna iedereen wel lust. Bovendien is de tapenade lekker snel klaar én niet moeilijk om te maken. Ideaal dus om te serveren op een feestje, bij de borrel of gewoon omdat je er zin in hebt.

 

Benodigdheden:

Staafmixer of keukenmachine

300 gram olijven
2 eetlepels kappertjes
3 takjes verse peterselie
6 zongedroogde tomaatjes
2 eetlepels vierge olijfolie
Oregano en peper naar smaak
Stokbrood
 

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten in een hoge beker of de keukenmachine en pureer het. De tapenade mag wat grof blijven, let dus op dat je niet te lang pureert. Vervolgens kun je de tapenade nog wat op smaak brengen door wat extra peper en/of oregano toe te voegen. Rooster vervolgens stokbrood in een grillpan, broodrooster of op de barbecue en klaar ben je!

 

Ciabatta met tomaten en basilicum bruschetta

Haal een stukje Italië in huis met dit zomerse én wederom super makkelijke recept. Met een frisse bruschetta sla jij de plank niet mis, en maak jij je gezelschap ongetwijfeld blij. Vergeet niet om er een lekker Italiaans drankje zoals een limonata bij te serveren. Eet de bruschetta als voorgerecht of als lunch op een warme dag.

 

Benodigdheden:

3 tomaten
1 teen knoflook
2 eetlepels vierge olijfolie
4 verse basilicum blaadjes
Ciabatta
 

Hoe maak je het?

Ontvel de tomaten door er een kruisje in te snijden, en vervolgens kort in kokend water te dompelen. Na het ontvellen verwijder je de pitjes en snijd je de tomaten fijn in blokjes. Pers vervolgens de knoflook en mix dit met de olijfolie. Bak ondertussen een ciabatta af in de oven (of zorg voor lekker vers brood) en snijd deze daarna in plakjes. De plakjes beleg je met de knoflookolie en de blokjes tomaat. Tot slot garneer je de plakjes brood met wat basilicum.

 

Knoflookbrood

Knoflookbrood is typisch zo’n “gouwe ouwe” waar je veel mensen blij mee maakt. Bijvoorbeeld als bijgerecht voor bij de barbecue of als comfort food tijdens een gezellig avondje op de bank. Wij raden je wel aan om dit knoflookbrood niet te serveren tijdens een date of als je later op de dag nog een afspraak hebt. Dit brood is namelijk zo onweerstaanbaar, dat je er redelijk wat van zult opsnoepen!

 

Benodigdheden:

Oven
Aluminiumfolie

50 gram roomboter (op kamertemperatuur)
2 tenen knoflook
Verse peterselie
Zout en peper naar smaak
Stokbrood
Optioneel: geraspte kaas
 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ondertussen maak je de knoflookboter door de boter, de uitgeperste teentjes knoflook, de peterselie, het zout en de peper te mengen. Maak vervolgens in het brood om de paar centimeter een inkeping (zonder het brood helemaal door te snijden). Smeer in de inkepingen de knoflookboter en eventueel de geraspte kaas, en maak van het brood een pakketje met aluminiumfolie. Doe dit pakketje zo’n 10 minuten in de oven. Na de 10 minuten verwijder je de folie, en bak je het brood nog even 5 minuten af.

Tip: heb je geen oven bij de hand of heb je weinig tijd? De knoflookboter smaakt ook heerlijk zonder in de oven te zijn geweest!

Extra tip: moet je na het eten van dit heerlijke knoflookbrood toch (onverwacht) de deur uit? Snoep dan wat van de overgebleven verse peterselie. Dit neutraliseert de beruchte knoflookadem!

                                                       

 

 

    09-07-2019 13:58     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.